EUR/USD

Euron heikkeminen tuo tuottoja jatkuvasti salkkuumme, koska kotivaluuttamme on euro ja olemme konvertoineet kaikki varamme kohdemarkinoidemme valuuttoihin. Emme tällä hetkellä terminoi valuuttoja, vaan olemme antaneet ja annamme euron heikkenemisestä tulevien tuottojen tulla sisään. 

Vuosien 2000-2007 aikana pidimme koko salkun arvosta valuuttatermiinisopimuksia päällä, kun euro oli selvässä vahvistumistrendissä, ja täten termiinisopimuksilla poistimme euron vahvistumisesta meille tulleet haitat.

Nämä molemmat isot valuuttaliikkeet olemme onnistuneet hallitsemaan ja hyötymään niistä. Nyt käynnissä oleva euron heikkeminen saattaa hyvinkin jatkua vielä pitkäänkin, kun ECB:n markkinatoimenpiteet euroalueen likvideetin lisäyksestä ovat vasta alkamassa. On myös todennäköistä että korkotason annetaan nousta USA:ssa aiemmin kuin Euroopassa. Olemme samaan aikaan kuitenkin aktivoineet valmiutemme lukita saadut hyödyt kiinnittämällä eur/usd taso kiinni salkun arvosta. Emme pyri spekuloimaan lyhyillä alle vuoteen sijoittuvilla valuuttaliikkeillä, mutta pidemmät trendinomaiset heikkemiset/vahvistumiset pyrimme huomioimaan salkunhoidossa, vaikka markkinasentimentista muodostuvien pohjien ja high-tasojen arvuuttaminen on mahdotonta, emmekä pyri sitä tekemään.

MOBILE WORLD ESOP

Mobile Worldin osake on heilahdellut viimeaikoina johtuen lähestyvästä yhtiökokouksesta, joka on perjantaina 6. maaliskuuta. Kokouksessa vahvistetaan yhtiön erinomainen tulos vuodelta 2014, vahvat näkymät ja tavoitteet vuodelle 2015 sekä 4/1 rahastoanti. Tilanteen tekee kuitenkin kiikkeräksi yhtiön perustajan ajamat henkilökuntaoptiot (ESOP), joista taitetaan peistä muiden sijoittajien kanssa me mukaanlukien. 

Kyse on optioiden määrästä ja ehdoista. Me sekä toinen merkittävä omistajataho olemme molemmat lähestyneet yhtiön hallitusta kirjeitse ja pitäneet keskustelua asiasta yllä ennen yhtiökokousta.

Itselläni on torstaiaamuna 5. maaliskuuta klo 7 am tapaaminen Saigonissa yhden yhtiön hallituksen jäsenen kanssa, joka pyysi minut neuvotteluun ennen heidän 8:30 am alkavaa hallituksen kokousta.

Mielestäni kaikkien osapuolten kannat ovat hyvin perusteltuja, mutta katsotaan mihin asiassa päädytään. Kaikissa tapauksissa haluaisimme ehdottomasti pysyä tämän vietnamilaisen menestystarinan pääomistajana, nyt omistamme 7 % ja yhtiön paino salkussamme on yli 13 %. Mielestämme tämä menestystarina on vasta aluillaan.

 

 

OKOOO.COM

Rexlotin pääosin omistama urheiluveikkauksen online website www.okooo.com on maaliskuun alusta lähtien ollut kiinni. Samaan aikaan kaikki muutkin toimialan saitit ovat vapaaehtoisesti pysäyttäneet välitystoiminnan siksi ajaksi, kunnes toimialan uudelleenlisenssiointi tapahtuu. Tämä toimenpide on saanut sijoittajat epävarmoiksi, vaikka uudelleenlisenssiointiprosessin pitäisi kääntyä www.okooo.com:n ja Rexlotin hyväksi. Viranomaiset vahvistavat näillä toimenpiteillä vakavasti otettavien toimijoiden toimintaa ja samalla karsivat epävirallisia villejä toimijoita alalta pois. Olemme olleet päivittäin yhteydessä Rexlotin johtoon ja olemme luottavaisia lopputulemaan, vaikka osakemarkkinoilla toimialan osakkeet saattavat heilahdella rajustikin prosessin aikana. Tiedoksi myös, että Rexlotin vuoden 2014 tulos ja osinko julkaistaan maaliskuun viimeisellä viikolla.

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.