VN-indeksi dippasi 4,5%

Odotukset USA:n korkojen laskusta ovat viime aikoina saaneet kolauksen, ja korkoennusteita on viilattu uusiksi. Tästä seurannut USA:n dollarin vahvistuminen on vaikuttanut kielteisesti Aasian kehittyvien maiden valuuttoihin ja myös euro on heikentynyt. Korkoennusteet, heikentynyt dong ja spekulaatiot Vietnamin poliittisesta valtapelistä saivat maanantaina aikaan rajun voittojen kotiutusliikkeen Vietnamin pörssiin. VN-indeksi päätyi lopulta 4,7 % laskuun ja Vietnamin dong heikkeni päivän aikana yli puolisen prosenttia.

USA:n dollari on pysytellyt yllättävänkin vahvana suhteessa muihin keskeisiin valuuttoihin. Euro ei ole päässyt kunnolla vahvistumaan vaikka viimeisten 12 kk aikana muun muassa dollarin ja euron korkoero on kaventunut olennaisesti. Lisäksi USA:ssa julkisen puolen vaje on valtaisa, noin 7 % suhteessa bkt:hen, ja samaan aikaan myös USA:n vaihtotaseen vaje on miinuksella noin 3 % suhteessa maan bruttokansantuotteeseen.

Vietnamin saamien teollisten investointien momentti on vahva, ja tämän vuoden talouden kasvun ja pörssiyritysten tuloskasvun näkymät ovat erinomaiset. Pörssi on hyvin houkuttelevasti hinnoiteltu suhteessa ennustettuun tuloskasvuun. Vietnamin korkotaso on saatu alas ja pankkien likviditeettitilanne on suotuisa. Isot liikkeet pörssissä ovat ikäviä, mutta ne eivät muuta odotuksiamme Vietnamin indeksin myönteisestä kehityksestä. Vuoden alusta lähtien VN-indeksi on tuottanut +7,7 %.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.