PYN Elite

PYN Elite on aktiivisesti hoidettu osakerahasto, joka on sijoittanut menestyksekkäästi Aasian osakemarkkinoille 24 vuoden ajan. Tällä hetkellä rahaston varat on sijoitettuna Vietnamin osakemarkkinoille alle kahteenkymmeneen pörssinoteerattuun yritykseen.

Vuonna 2008 Suomen BKT oli kolminkertainen verrattuna Vietnamiin. Vuonna 2018 Vietnamin BKT ohitti Suomen.

Tavoitteenamme on löytää merkittäviä arvonnousuja suurilla yhtiö- ja markkinakohtaisilla painotuksilla. Rahasto tähtää pitkäaikaiseen arvosijoittamiseen, ja sillä on tavoitteena selkeästi korkeampi tuotto, kuin maailmalle portfolionsa hajauttaneilla osakerahastoilla.

PYN Elite on erikoissijoitusrahasto, joka sopii vaativille, finanssimarkkinoiden toimintaa tunteville sijoittajille. Rahastoon sijoittavan tulee hakea sijoitukselleen tuottoa vähintään kymmenen vuoden tähtäyksellä.

Lataa PYN Elite -presentaatio

Rahaston presentaatiosta löydät tarkempaa tietoa PYN Eliten toimintaperiaatteista, ajankohtaista tietoa markkinasta ja rahaston salkusta. Päivitämme esityksen kuukausittain, joten sisältö kannattaa tarkistaa säännöllisesti.

PYN Elite -esitys

Sijoitusstrategia

Rahasto

PYN Elitelle tunnusomaista

• Pitkäaikainen arvosijoittaminen
• Aktiivinen salkunhoito
• Ei lyhyeksi myyntiä
• Aasia, tällä hetkellä Vietnam

Markkinat

Sijoitamme

• Historialliseen arvostukseen verrattuna alisuoriutuneisiin tai -arvostettuihin markkinoihin
• Nouseviin makrotaloudellisiin ja demografisiin trendeihin
• Toimialoihin ja yrityksiin, jotka saavat vähäistä huomiota ja joiden osakkeen arvostuksessa korjauspotentiaalia

Analyysi

Avainasemassa

• Salkunhoitajan ja analyytikkotiimin yritysvierailut kohdeyhtiöissä
• Osakkeiden ostotasojen tunnistaminen ja tavoitehintojen määrittely
• Perusteellinen analyysityö ja mallinnus

Vietnam on yksi Aasian nopeimmin kasvavia talouksia

Vietnamin talous kasvoi yli seitsemän prosenttia 2019, ja kasvun on ennustettu jatkuvan voimakkaana myös tulevina vuosina. Maassa on yli 97 miljoonaa asukasta (2018), joista 70 prosenttia on alle 35-vuotiaita. Maan talouden vetureina toimivat kilpailukykyinen vientiteollisuus ja vaurastuva keskiluokka. Vietnam onkin noussut vauhdilla Aasian köyhimmistä maista kohti keskituloisia maita.  Suomi päätti kehitysyhteistyön Vietnamissa 2018, ja maiden suhteet keskittyvät jatkossa kaupalliseen yhteistyöhön.

Vietnamissa on pörssit sekä Ho Chi Minh Cityssa että Hanoissa, ja listoilla on yhteensä yli 700 yritystä. Vietnamin osakemarkkina kuuluu tällä hetkellä reunamarkkinoihin (”Frontier Market”), mutta pörssin luokituksen noston kehittyväksi markkinaksi (”Emerging Market”) odotetaan tapahtuvan lähivuosina. Vietnamin kommunistinen yksipuoluehallinto on sitoutunut markkinatalousuudistusten ja arvopaperimarkkinan vapauttamisen edistämiseen.

Rahaston perustiedot

Rahaston aloituspäivä 1.2.1999
Salkunhoitaja Petri Deryng, PYN Fund Management Oy, toiminut tehtävässä rahaston aloituksesta lähtien
ISIN FI0008803812
Bloomberg ELITE FH
Minimimerkintä 10 000 eur
Minimilisämerkintä 2 000 eur
Rahastomerkinnät Aina kuukauden viimeinen pankkipäivä
Lunastukset Aina kuukauden viimeinen pankkipäivä. Ilmoitukset viimeistään kuukauden 15. päivä, tai mikäli tämä
ei ole suomalainen pankkipäivä, tätä edeltävänä suomalaisena pankkipäivänä.

Palkkiot ja kulut

Merkintäpalkkio 0,0 %
Lunastuspalkkio 0,0 %
Juoksevat kulut 1,08 %
Tuottosidonnainen palkkio 12,0 %

Merkintäpalkkio yli kuuden miljoonan (6 000 000) euron merkinnöissä on 5 %, joka maksetaan rahastolle.
Juoksevat kulut sisältävät hallinnointipalkkion ja säilytysyhteisöille maksettavan palkkion. Juoksevat kulut ja mahdollinen tuottosidonnainen palkkio on huomioitu rahasto-osuuden päivittäisessä arvossa, eikä niitä veloiteta rahasto-osuudenomistajalta erikseen. Tulosperusteinen palkkio on 12 % siitä osasta kalenterikuukauden aikana syntyneestä tuotosta, joka ylittää sovellettavan viitearvon. Viitearvona käytetään High watermark arvoa (HWM) tai maailman osakemarkkinan kymmenen vuoden tuottoa, kumpi suurempi. Tulosperusteisen palkkion malli on kuvattu tarkemmin Rahastoesitteessä. Voimassa oleva HWM on 566,152 euroa (31.1.2022). Edellä mainittujen palkkioiden ja kulujen lisäksi rahaston varoista veloitetaan arvopaperikaupankäyntiin liittyviä välitysmaksuja ja veroja. Tarkemmin kuluista tietoa Rahastoesitteessä.

Osuustodistukset ja saldoraportit ovat maksuttomia. 

Salkunhoitaja

Petri Deryng on toiminut PYN Eliten salkunhoitajana rahaston perustamisesta lähtien vuodesta 1999. Petri on useasti noteerattu Suomen ja Euroopan menestyneimpien salkunhoitajien joukkoon mm. Citywiren, Morningstarin ja Arvopaperi-lehden toimesta. Hänellä on 30 vuoden kokemus näkemyksellisestä ja menestyksekkäästä osakesijoittamisesta.

Petrin blogi

Pieni kirja sijoittamisesta

PYN Eliten Kaakkois-Aasian taipaleen merkeissä julkaisimme salkunhoitaja Petri Deryngin vuosien varrella kirjoittamista sijoittajakirjeistä koostetun kirjasen. Lue rahaston vaiherikkaista alkuvuosista Thaimaassa viimeisimpiin käänteisiin Vietnamin markkinoilla.

Lataa (pdf)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.