PYN Elite menestyy Aasiassa

PYN Elite on yksi Suomen kaikkien aikojen parhaiten tuottaneita rahastoja. Sen historiallinen vuosituotto on noin 16 prosenttia. Olemme saavutukseemme tyytyväisiä, mutta rahaston tarina on yhä kesken.

Kokenut sijoittaja Vietnamissa

PYN Elite on koko historiansa ajan sijoittanut Aasiaan. Ensin tuli Thaimaa, jonne rahastoyhtiön perustaja, salkunhoitaja Petri Deryng teki ensimmäiset sijoitukset 1999. Thaimaan jälkeen PYN Elite on sijoittanut myös Kiinaan, Indonesiaan ja Filippiineille. Vuodesta 2017 lähtien kaikki sijoituksemme ovat olleet Vietnamissa.

Tulosta on tullut: PYN Eliten kokonaistuotto on yli 4 000 prosenttia, ja keskimääräinen vuosituotto on 16 prosenttia (maaliskuu 2024). Olemme saavutukseemme tyytyväisiä, mutta rahaston tarina on yhä kesken.

PYN Eliten tavoitteena on jatkaa sijoituksia menestyksellisesti Vietnamissa, kunnes saavutamme indeksitavoitteemme 2 500 pistettä. Nyt VN-indeksi on lähes 1 300 pisteessä (maaliskuu 2024).

Periaatteemme sijoittamisessa ovat toimineet jo 25 vuotta

  • Uskomme pitkäaikaiseen arvosijoittamiseen.
  • Sijoitamme historialliseen arvostukseensa verrattuna alisuoriutuneisiin tai -arvostettuihin markkinoihin.
  • Haemme nousevia makrotaloudellisia ja demografisia trendejä.
  • Laitamme paljon painoa salkunhoitajan ja analyytikkotiimin vierailuihin kohdeyhtiöissä.
  • Pyrimme tunnistamaan osakkeiden ostotasot ja asettamaan niille tavoitehinnat.

Vietnam on yksi Aasian nopeimmin kasvavista kansantalouksista

Valitsimme Vietnamin rahaston kohdemaaksi pitkän seurannan jälkeen. Sadan miljoonan asukkaan Vietnam on yksi Aasian nopeimmin kasvavista kansantalouksista. Uskomme sen bkt:n kasvavan lähivuosina 5-7 prosentin vuosivauhtia.

Vietnam haluaa jatkuvasti vahvistaa asemaansa kansainvälisessä kaupassa. Viime vuosina se on tehnyt yhteensä 14 vapaakauppasopimusta, muun muassa EU:n ja Maailman kauppajärjestön WTO:n kanssa.

Vietnam on jo pitkään ollut houkutteleva investointikohde yrityksille: vuonna 2022 sinne tehtiin suoria teollisia sijoituksia lähes 30 miljardin Yhdysvaltain dollarin verran.

Vietnamin menestyksen myötä maan keskiluokka on kasvanut lähes kymmenen prosentin vauhdilla vuosittain. Salkussamme olemmekin painottaneet yhtiöitä, jotka hyötyvät kotimarkkinoiden ja kulutuksen kasvusta.

Vietnamin kasvun kannalta on olennaista, että maa huolehtii hyvin kansalaistensa peruskoulutuksesta. Vietnamissa arvostetaan erityisesti matematiikan opiskelua: vuosittain yliopistoista valmistuu muun muassa 50 000 it-insinööriä.

Tulevaisuuteen katsovasta ajattelusta kertoo myös se, että Vietnam on investoinut Kaakkois-Aasian maista eniten uusiutuviin energiamuotoihin, kuten tuuli- ja aurinkoenergiaan.

Jos sijoittaminen Vietnamin kasvuun alkoi kiinnostaa, saat lisää tietoa maan osakemarkkinoista, sijoitussalkkumme sisällöstä ja PYN Eliten tilanteesta täältä. Sivulla on luettavissa PYN Eliten salkunhoitajan ja analyytikoiden tuoreimpia katsauksia. Sieltä voit myös tilata PYN Eliten uutiskirjeen.

On hyvä muistaa, ettei PYN Elite välttämättä sovi lyhytaikaisiin sijoituksiin. Rahastomme toimii reunamarkkinoilla, joissa riskit ovat korkeita. Keskitämme sijoituksemme muutamiin yksittäisiin yhtiöihin ja osuuden arvo saattaa vaihdella voimakkaasti.

Tämä sivu on markkinointimateriaalia.