Trendi vie ylöspäin

Vietnamissa on koettu ikävä -8,5 % pörssilasku kolmessa viikossa. Samaan aikaan Vietnamin dong on heikentynyt -2,6 % suhteessa USA:n dollariin, eli dollareissa indeksi on tullut alas -11,1 %. PYN Eliten osuuden arvo on laskenut näiden kolmen viikon aikana -9,5 %. Rahaston käteinen on ollut kiinni vietnamilaisissa osakkeissa, koska odotuksemme ovat erittäin myönteiset Vietnamin pörssivuodelle 2024. Nopean korjausliikkeen takia pyrimme nyt jonkin verran kierrättämään rahaa hyvin pintansa pitäneistä osakkeista laskussa ylireagoineisiin osakkeisiin.

Vietnamin pörssi-indeksi on ollut matkalla ylöspäin marraskuun 2022 pohjilta, jolloin kiinteistömoguli Lanin pidätys sekoitti Vietnamissa velkakirjamarkkinan, pörssin ja korot. Meno on ollut pomppuista, vaikka trendi ylöspäin vaikuttaa hyvin selkeältä ja mielestämme nousuodotukset perustuvat selkeisiin fundamentaalisiin syihin. Kolmen viime viikon aikana paikalliset sijoittajat ovat kotiuttaneet voittojaan tavalla, joka on tuntunut täysin ylimitoitetulta, kun ottaa huomioon alhaiset korot, pankkijärjestelmän hyvän likviditeetin ja pörssiyhtiöiltä tänä vuonna odotettavan tuloskasvun.

Elementit nousutrendin jatkumiselle ovat ilmeiset. Nopeat trendinvastaiset laskuliikkeet ovat epämiellyttäviä, mutta ne on nieltävä, jos haluaa olla mukana markkinassa. Ohessa viime viikolla julkaistuja PYN Eliten salkun yhtiöiden ensimmäisen kvartaalin tuloksia. Suurimman osan Q1-tuloksista saamme kymmenen seuraavan päivän aikana.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.