REXLOT JA PVD

Rexlotin H1 2014 tulos tuli ulos juuri äsken.

Liikevaihto kasvoi + 8 %, nettotulos + 12 % ja osavuosiosinko + 35 %.

Hyviä lukuja. Voimme olettaa kokovuoden EPS:n muodostuvan noin 12 centtiin, ja kun osake treidaa nyt 0,87 HKD, niin P/E ennuste kuluvalle vuodelle on 7 ja osinkoyield ennuste 7-8 %.

Pidän yhtiön bisneksestä ja tilanteista erittäin paljon ja osake on hyvin edullinen.

 

Vietnamilainen öljyalan palvelyhtiömme Petrovietnam Drilling julkisti huikeat lukemat ensimmäiseltä vuosipuoliskolta ja myös odotukset koko vuodelle ja vuodelle 2015 ovat kutkuttavat:

Liikevaihto  + 52 %

Nettotulos    + 52 %

Lisäksi alkuvuodelta maksetaan bonusosake osinkona sekä 2000 dongin käteisosinko.

PVD yltänee vuodelta 2014 yli 2500 bill dongin nettotulokseen, jolloin nopeasti kohonneella osakehinnalla P/E jää edelleen vain noin 10-11 tasolle. Odotan hyvän vuoden 2014 jälkeen vuodelta 2015 useita myönteisiä uutisia, kun yhtiö saa uutta kalustoa käyttöön eri tavoin.

 

TULOSJULKAISUT

Suurimmista Vietnamin kohteistamme PAN ja MWG ovat julkaisseet erittäin hyvät H1-tulokset. Myös isoimmalta Vietnam-yhtiöltämme PVD:ltä odotamme erinomaista H1-tulosta, mutta sitä ei vielä ole julkaistu. PAN on agri/ruokakonserni, joka kasvaa yritysostoin. MWG on Vietnamin IT-tuotteiden vähittäiskauppaketju.

PAN H1  liikevaihto + 88 % v/v, tulos +85 % v/v

MWG H1  Liikevaihto +68 %, tulos + 374 % v/v

Kaikki Kiina-yhtiömme julkaisevat H1-tuloksensa seuraavien kahden viikon aikana.

 

 

 

 

 

VIETNAM JA KIINA

Kesän aikana saadut tiedot ovat vahvistaneet käsityksemme sekä Kiinan että Vietnamin myönteisistä talousnäkymistä lähivuosille. Molemmat taloudet jatkanevat lähivuodet 5-8 % kasvussa. Maiden teollisuuspolitiikka on onnistunutta ja viennin kilpailukyky hyvä. Molemmissa maissa jatkuu lähivuodet kansakunnan keskiluokkaistuminen ja sen myötä jatkuva kotimarkkinan kysyntä asunnoille, autoille, palveluille ja muille nuorten perheiden tarvitsemille tuotteille. Ja mikä tärkeintä, näillä molemmilla mailla vaihtotaseet ovat ylijäämäisiä, jolloin kasvu voi jatkua ilman ulkoa tulevaa rahoitusta.

Kiinan kiinteistö- ja rahoitusmarkkinaan kohdistetaan maan keskusjohdon toimesta edelleen merkittäviä rajoituksia, jotta markkina ei kasvaisi liian nopeasti. Sääntely on tarpeen, jotta luottoexpansio ei johtaisi yllättävään rahoitusmarkkinan romahdukseen. Merkit antavat viitteitä siitä, että Kiina hoitaa asiaa hyvin vastuullisesti pitääkseen talouden kasvun kohtalaisena pitkäjänteisellä ja aktiivisella johtamisellaan.

Vietnamin pitkällisen kiinteistöalamäen jälkeen on merkkejä siitä, että vuonna 2013 saatiin pohjakosketus ja pikkuhiljaa kiinteistömarkkina on käynnistymässä jatkaen lähivuodet kasvussa.

 

 

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.