KIINA

Kiinan palvelualojen kasvu jatkuu tasaisena. Viimeisin marraskuun palvelusektorin volyymikasvua kuvaava PMI-indeksin lukema julkaistiin tänään ja se oli 52.5.  PYN ELITEN salkussa olemme tehneet kohdistuksemme erityisesti manner-Kiinan palvelujen ja kaupan kasvuun nojaaviin bisneksiin. Olemme luottavaisin mielin seuraamassa yritysten kehitystä olettaen näiden alojen pysyvän hyvässä kasvussa myös jatkossa.

 

PYN ELITE UUSI ALL TIME HIGH

Kiina-osakkeemme ovat liikkuneet myönteisesti viime viikkojen aikana, ilman mitään olennaisia yhtiökohtaisia uutisia.  Useat yhtiöt julkistivat aiemmin elokuussa hyvät vuoden alkupuoliskon tulokset, ja koko vuodesta 2013 on tulossa monille hyvä. Kaikilta voimme odottaa myös tuloskasvua ja kasvavia osinkoja vuonna 2014.

Viimeaikaiset osakkeiden liikkeet ovat kuitenkin edelleen hyvin pieniä suhteessa yhtiöiden kokonaisarvostuksiin nähden,  ja näitä liikkeitä voidaankin nähdä aaltoillen ylös- ja alaspäin.  

Juuri nyt odotukset seuraavien 12-24 kk kurssiliikkeille ovat myönteiset johtuen alhaisista hintatasoista.

YRITYSKÄYNNIT

Syksy on ollut kiireistä aikaa ja olen tehnyt paljon yrityskäyntejä.  Odotukset salkkuyhtiöiden tuloskehitykselle syksylle 2013 ja vuodelle 2014 ovat hyvät.  Useiden salkkuyhtiöiden osingot ovat myös nousussa.

Yhdistyneestä salkusta tiputamme joitain pienimpiä sijoituksiamme pois ja keskitämme niitä varoja uudestaan niihin yhtiöihin joiden painoja haluamme nostaa entisestään.

Viime aikojen arvonkehitystä on hidastuttanut kokoajan kohonnut euron arvo, mikä syö salkun osakkeista saatuja arvonnousutuottoja.

 

ETEENPÄIN

Rahastomme ovat yhdistyneet ja hoidossani on nyt vain yksi salkku. Olen innoissani työstäni.

Pääkohdemaat ovat vuosille 2013-2018 Vietnam ja Kiina.  Italian, EU:n, USA:n, Kreikan ja Suomen poliittinen päätöksenteko osoittaa kuinka huonosti demokraattinen valtiojärjestelmä toimii silloin kun tarvitaan vaikeissa olosuhteissa kovia päätöksiä. Kompromisseillä ei saada varaudenkasvua aikaan eikä kestävää talouskasvua, vaan lähinnä ongelmia jälkipolville, kun lyhytjänteinen populistinen politiikka ohjaa päätöksentekoa.

Uskon toki demokratian hyvyyteen ja oikeudenmukaisuuteen, mutta kyllä juuri nyt voin olla tyytyväinen että salkkumme ovat pullollaan osakkeita maista joissa kommunistit päättävät vastuuntuntoisesti ja pitkäjänteisesti talouksiensa eteenpäinmenosta.  Tilannetta ei yhtään huononna, että esim Vietnamin hallituksessa on lähes joka hepulla isoja intressejä pörssiyhtiöissä. Tällainen hallitus tekee päätöksiä, joilla edistetään pörssiyhtiöiden vaurautta ja vaalitaan omistajien etuja.

Nykyaikainen kommunisti on markkinatalouden taitaja ja kapitalistien paras kaveri.

 

 

 

VST JA REXLOT

Elektroniikkaritukkuri VST julkaisi hyvän ensimmäisen vuosipuoliskon tuloksen viime viikolla ja tänään julkaisi hyvän H1/2013 tuloksen arpapeliyhtiömme Rexlot. Molemmat yhtiöt maksavat myös osavuosiosingon ja Rexlotin osinko nousee reippaasti, koska yhtiö on tuomassa ylös osingonmaksuosuutta 50 %:iin tuloksesta pikkuhiljaa.

Kiinan osakemarkkinan heikosta sentimentistä johtuen nämä molemmat yhtiöt treidaavat P/E luvulla 5, vaikka yhtiöiden liikevaihdot ja tulokset nousussa ja erityisesti salkkujemme isoin yhtiö Rexlot ohjeistaa, että koko vuosi 2013 ja myös 2014 näyttävät yhtiön liikevaihto ja tuloskehitykselle erittäin myönteisiltä.

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.