MODERN BEAUTY

Kauneshoitoketjumme Modern Beaty julkaisi viime viikolla puolivuosituloksensa huhtikuu 2012 - syyskuu 2012 jaksolta.  Liikevaihto oli kasvanut 17 % ja tulos 24,3 %. Ilahduttavaa oli myös ilmoitus osavuosi osingosta 3 centtia erikoisosinkoa ja 1,1 centti normaaliaosinkoa.  4,1 centin kokonaisosinko puolen vuoden tuloksesta on hyvä. Osake treidaa nyt tasolla 1,04 HK dollaria.

 

SANSIRIN MYYNNIT SUJUU !

Saattaa olla että Sansiri saavuttaa hurjan ennakkomyyntitavoitteensa vuodelle 2012. Alunperin tavoite oli 32 mrd, kesäkuussa se nostettiin 36 mrd ja syksyllä 40 miljardiin bahtiin.  2 Viikkoa siiten kasassa oli yli 31 mrd bahtia ja kun tämän viikonlopun aikana olin moottoripyörälläni kiertämässä uusia asuntoprjekteja ympäri Bangkokia ja samalla tekstailin Sansirin CEO:n kanssa, niin kävi ilmi, että yhtiö oli myynyt XXXIX projektinsa soi 39:llä loppuun vkl aikana ja myös olivat myyneet Koillis-Thaimaan keskuksessa KonKaenissa uuden projektin samantien loppuun. Myyntiä on saattanut kertyä noin 4,5 mrd bahtia pelkästään vkl aikana lisää.

THAIMAAN AUTOTEOLLISUUS

THAIMAAN AUTOTEOLLISUUDEN VIENTI KIRJASI LOKAKUUSSA KAIKKIEN AIKOJEN ENNÄTYKSEN. 98 284 autoa.Kasvua edellisvuoden lokakuusta 80 % (huom tulvat häiritsivät 2011). Autojen myynti sujuu hyvin myös kotimarkkinoille, koska hallituksella on ensiautonostajien verohelpotus päällä alle 1,5 L autoihin.

10 kk aikana on jo tuotettu 1 975 783 autoa ja vuonna 2012 kirjataan autojen tuotannossa kaikkien aikojen ennätysvuosi. Pelkästään autoviennin kuukausilaskutus on yli miljardi euroa, kyse on merkittävistä rahoista.  Vuonna 2012 päädytään noin 2,4 miljoonan auton tuotantoon josta yli miljoona autoa menee vientiiin ja 1,2-1,3 milj autoa myydään Thaimaan kotimarkkinoille.

Autojen kokoonpanoteollisuudelle tyypilistä on että kun se kerran on jonnekin saatu ja tuotannolliset olosuhteet  mätsäävät, niin se jatkaa kasvamistaan, koska syntyy valtava määrä paikallista alihankintateollisuutta mitä ei yht äkkiä siirretä maasta toiseen.

Thaimaan autoteollisuuden vahvasta vaiheesta nauttivat salkkumme yhtiöt mm TICON ja KK.  TICON rakentaa ja  liisaa tehtaita ja varastototiloja auto ja sen alihankintateollisuudelle ja KK pankilla on Thaimaan johtava asema Thaimaalaisten kuluttajien autorahoituksessa.

Harva Suomalainen edes tietää, että kaikkien japanilaisautomerkkien lisäksi mm BMW, MERCEDEZ BENZ, VOLVO, FORD, CHEVROLET autoja tuotetaan Thaimaassa sekä kotimarkinoille että Aasian markkinoille.

 

 

 

 

 

 

 

 

CHAODA

Yhtiö julkaisi tänään tiedotteen että he ovat löytäneet yhtiölle sopivan tilintarkastusyhteisön ja parhaillaan keräävät yhtiön tietoja tilintarkastajille, jotta sopimus uudesta tilintarkastusyhteisöstä saadaan aikaan.

Myönteistä, seuraamme tilanteen kehittymistä. Chaodan osakkeet ovat 0 arvolla salkussa, koska tilinpäätöstietoja ei ole ollut saatavilla.

TICON

Yhtiölta tuli pieni mutta ok tulos Q3/2012. Olemme lisänneet panostustamme TICONISSA.  Yhtiö on vahvistanut kirjaavansa Q4/2012 isot tuotot kiinteistörahasto siirroistaan tehden ennätystuloksen vuodelta 2012. Uskon että muut sijoittajat tulevat innostumaan lähimmän 3 kk aikana vuosituloksesta ja maksettavasta isosta osingosta. Näkymät vuodelle 2013 ovat myös hyvät. Japanilaiset investoivat Thaimaan autoteollisuuteen ja sen oheen syntyviin alihankinta yksiköihin liisaten tiloja Ticonilta. Myös varastotilojen kysyntä on vahvaa Thaimaan teollisuusalueilla, vaikka muu maailma on heikossa teollisuuden investointivaiheessa.

 

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.