KIINA

Tapasin koko viime viikon Kiina-yhtiöitä. Yhteensä 20 kpl eri toimialoilta. Kuten uutisistakin on ollut luettavissa, Kiinan talouskasvu on hidastumassa. Näin myös yrityskäynnit vahvistavat asiaa. Useilla sektoreilla on silti edelleen paljon kasvua, mm. palvelut, erikoistuotteet, online, IT, liikenne, vähittäiskauppa etc. Myös asuntokauppa näyttää piristyneen sen jälkeen kun alennnuksia on annettu vuoden alun jälkeen. Nähtäväksi jää missä vaiheessa Kiinan keskusjohto kiihdyttää RR ration alennuksia lisätäkseen likviditeettiä. Alennuksia on tehty vasta 3 kpl mutta taso on vieläkin korkea. Vielä ei myöskään ole koskettu ohjauskorkoon, missä on laskuvaraa jos kokonaiskasvu jäähtyy liikaa. Nyt kasvun jäähtyminen koetaan ehkä vahvimmin vientiteollisuudessa, raaka-ainemarkkinoiden sekä rakentamisen kanssa tekemissä olevissa yhtiöissä ja investointituotteissa. 

Olen tyytyväinen oman salkkumme painotukseen ja luottavainen yhtiöiden näkymiin. Kiinan kasvu tulee jatkumaan ja nyt on erittäin hyvä hetki olla siinä mukana osakkeiden kautta kun rahamarkkinan likviditeetin lisäys on jo alkanut ja lähivuosille ajoittuvat myös kiinteistösektorin tiukkojen rajoitusten osittaiset purut.

SANSIRI JA TICON

SANSIRI - PYNIN SUURIN SIJOITUSKOHDE

Tapasin tänään pukukopissa Sansirin presidentin. Se oli menossa pelaa futista ja minä uimaan Polo Klubilla Bangkokin keskustassa. Srettha vahvisti myönteiset näkymät tälle vuodelle. Ekan kvartaalin tulos mikä tuli ulos eilen osoitti +42 % kasvua y/y versus Q1/2011. Vuoden 2012 liikevaihto on nousemassa lähes 40 % korkeammaksi kuin 2011 saavuttaen 28 mrd. bahtin tason. Yhtiö on nostanut tällä viikolla myös koko vuoden ennakkomyyntitavoitteen 32 mrd. bahtista 36 mrd. bahtiin, missä tehdään kauppoja jotka pääosin kirjautuvat liikevaihdoksi vuoden 2012 jälkeen.

TICON  -  ELITEN ISOIN

Ticon kirjasi ekalla kvartaalilla odotetun leasing-kannan myynnin rahastoihin suuruudeltaan 761 milj. bahtia. Sen johdosta ekan kvartaalin tulos nousi reippaasti, vaikka tulvat vielä vaikuttivat tuolloin yhtiön toimintaan. Lisäksi yhtiö on vahvistanut, että suunnitelmissa on vuoden 2012 aikana tehdä vielä kaksi lisäsiirtoa (kauppaa) arvoltaan 1,5 mrd. ja 2,2 mrd. bahtia. Tässä tapauksessa kokonaissiirrot olisivat 4,5 mrd. luokkaa. Ticon on tekemässä vuodelta 2012 kaikkien aikojen ennätystuloksen, kuten Sansirikin.

ELITE

Eliten arvo on noussut hyvin vuoden alusta lähtien ja  viime viikolla otellut lähes päivittäin uusia huippulukemia. Jopa perjantaina, kun pörssit laskivat Eliten osuuden arvo nousi hitusen.  Näin ei voi jatkua pitkään. Tarkoitan että arvo tulee heilahtelemaan ylös ja alaspäin viikottain ja kuukausittain, vaikka odotukset lisänousulle ovat kohdallaan kun tarkastellaan asiaa 12-24 kk tähtäimellä ja tuo lisänousu voi olla melko mojovakin.

Eliten Salkusta lähes 40 % on sijoitettuna kahteen yhtiöön SANSIRI ja TICON.  Sansirin osake on nyt hinnaltaan 2,26 bahtia. Ticonin osake on nyt 13,80 bahtia.  Molemmat yhtiöt tulevat tekemään vuonna 2012 ennätystulokset ja molemmat yhtiöt tulevat korottamaan osinkojaan. Arvioni Sansirin osingolle on 2 bahtia, eli osinko yield nykyhinnalla noin 9 % ja Ticonin osinkoarvioni on 1,30 bahtia, eli osinkoyield noin 9,5 %.

Yhtiöt eivät ole minkään hintasyklin tai kysyntäsyklin piikin kynnyksellä, eli hyviä tuloksia ja osinkoja voi odottaa myös seuraavilta vuosilta 2013-2015. 

Näillä tiedoilla on vaikea ennustaa näiden osakkeiden olevan 12 kk päästä alemmilla tasoilla kuin nyt.  Viikottaiset tai kuukausittaiset tapahtumat markkinoilla toki keinuttelevat näitäkin osakkeita, mutta kyllä paineet ovat kovat osakkeiden reippaille lisänousuille kun talvella 2013 vuoden 2012 osingot tulevat maksuun.

 

 

 

 

 

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.