REXLOT JA ROYALE

Rexlotin tulos oli hyvä 923 mlij, vaikkakin se oli hieman alle oman ennusteemme 950 milj. Mukana oli yritysoston ja rahoitusjärjestely kertakuluja noin 30 milj eli oikaistu tulos menee aivan samaan kuin ennusteemme.

Tärkeää: Yhtiö ei pystynyt vielä 2011 aikana konsolidoimaan online sportbetting yhtiön liiketoimintaa vaan se tapahtuu vasta vuoden 2012 aikana.  Tämä sektori on hyvässä kasvussa ja sillä tulee muun kasvavan perusbisneksen ohella olemaan myönteinen vaikutus  Rexlotin 2012 lukemiin.   Vuoden 2011 tuloksella Rexlotin P/E on 7.

Myös huonekaluvalmistaja Royalin tulos tuli ja se oli 234 milj, noin 20 % yli odotukseni. Royalin P/E on 2011 tuloksella 6.5.

Molemmilta yhtiöiltä voi odottaa vuonna 2012 ainakin 20 % liikevaihdon ja tuloksen kasvua.

KIINA YHTIÖIDEN TULOKSET

Saamme lähipäivinä useiden kiinalaisyhtiöidemme tulokset vuodelta 2011. Hyvin monet ovat aiemmin syksyllä 2011 vasta julkaisseet 2011/H1 eli ensimmäisen vuosipuoliskon tuloksensa.

Juuri äsken, noin tunti sitten, tuli Real Nutriceuticalin tulos julki koko vuodelta 2011 ja se oli erinomainen.

Odotin yhtiöltä liikevaihtoa 1 700 ja tulosta 470 milj. RMB, mutta toteutuneet luvut olivat 1 790  ja 551 milj. RMB. Yhtiö myös ohjeisti hyvät odotuksensa kasvusta vuodelle 2012.

REAL NUTRI on Populuksen salkussa 9 % painoarvossa ja nyt toteuneella tuloksella yhtiön P/E vuoden 2011 toteuneella EPS:llä on alle 5. Yhtiö on kasvuyhtiö ja noin 20-25 % liikevaihto- ja tuloskasvuvauhdissa.

SANSIRI

Tapasin yhtiön perjantaina analyytikkotapaamisessa ja sen jälkeisellä lounaalla johdon kanssa.

Omat tavoitelukuni ovat liian matalia. Yhtiön ennakkomyynneistä ja Thaimaan talouden tilanteesta voi päätellä, että Sansirille on tulossa hyvän vuoden 2011 jälkeen erinomaiset vuodet 2012 ja 2013. Yhtiö kirjasi liikevaihtoa 2011 21 mrd ja yhtiön ensimmäisen kvartaalin 2012 ennakomyyntitavoite on ollut aggressiivinen 10 mrd.  Nyt yhtiöllä on jo kasassa 8,5 mrd ja korkeaa tavoitetta on juuri eilen nostettu korkeammaksi 12 mrd bahtiin. Ja tämä koskee vain ekaa kvartaalia ja sen ennakkomyyntiä.  Toki ennakkomyynnit vaihtelevat lanseerausten ajoittumisten suhteen ja seuraava vahva ennakkomyyntikvartaali tulee olemaan Q3/2012, mutta uskon että yhtiö ennakkomyy tänä vuonna yli 30 mrd asuntoja. Uskon, että yhtiö saa tänä vuonna liikevaihdon reippaasti yli 25 mrd ja vuonna 2013 reippaasti yli 30 mrd, koska liikevaihdot on pääteltävissä ennakkomyynneistä.

Thaimaassa kaikki myynnit kirjataan liikevaihtoon ja tulokseen vasta kun asunnot ovat valmiita ja luovutetaan asiakkaalle, vaikka niistä saadaan paljon ennakkomaksuja sisään jo rakennusvaiheessa.

Tulen ensi viikolla nostamaan omia arviolukujani Sansirille TOP HOLDINGS -listaamme.  Osake on lähtenyt liikkeelle, mutta nousuvaraa on valtavasti jäljellä. Nykyhinnalla 2012 P/E näyttää 5.5 ja osinkoyield 10 %.

Osake on nyt 2 bahtia ja pelottaa sanoa, mutta 5 bahtia näyttäis oikeammalta lukemalta 24 kk sisään.

Riskit:  Jos maailman korkotaso lähtee nopeaan nousuun ja Thaimaan politiikan ja talouden yllätykset, kuten tulvat loppuvuodesta 2011.

TULOKSET

Thaimaan yhtiöistä tuli paljon tuloksia ulos viime viikolla. Tässä joitain keskeisiä kommentteja isoimmista salkussa:

SIRI: Ylitti odotukset ja hyvä osinko

KK: Julkisti jo aiemmin ja oli odotusten mukainen. 2012 iso vuosi, kun yhdistyy Phatran kanssa.

PF: Heikohko odotusten mukainen tulos, tulvat häiritsi paljon omakotitalomyyntiä Q4, 2011. Olemme jo ennen tulosta alkuvuoden aikana myyneet PF:n pois kokonaan Eliten salkusta.

TICON: Tulvat veivät 2011 tuloksen heikoksi, mutta siirtyneistä kaupoista johtuen vuodesta 2012 tulossa ennätysvuosi. Tankkasimme osaketta paljon lisää Eliteen tulvien aikaan alhaisella hinnalla.

KGI: Kohtuuhyvä odotusten mukainen tulos. Hieno osinko.

NOBLE: Ok tulos, mutta olis saanut olla suurempikin.  Ilmeisesti tulvat häiritsi Q4, otan selvää. Tykkään edelleen. Osinkopäätöstä ei vielä julki.

ERAWAN: Ok tulos ja osinkoakin maksetaan taas, mutta tulos syntyi kiinteistön myynnillä. Vuonna 2012 operatiivinen tulos tulee ylöspäin, mutta...... katsotaan riittävä vauhti meille

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.