SANSIRI PRESALES

Sansiri järjesti onnistuneen myyntitapahtuman viikonloppuna Paragonin tavaratalossa Bangkokissa. Kolmen päivän aikana yhtiö tavoitteli 2,2 mrd bahtin asuntojen ennakkomyyntiä ja saavutti 3,7 mrd bahtia. Nyt Sansirilla on jo kasassa agressiivisesta 10 mrd. bahtin ensimmäisen kvarttaalin myyntitavoitteesta 7,6 mrd. bahtia ja yhtiö arvioi jopa nostavansa tavoitettaan 10-15 %:lla.

CHINA RRR

Kiina on viikonlopun aikana päättänyt alentaa RR ratiotaan 20,5 % tasolle. Tämä on jo toinen alennus tämän laskusuhdanteen aikana. RR ration laskuilla helpotetaan rahamarkkinan likviditeettiä Kiinassa. Ennen viime joulukuuta RR ratiota nostettiin määrätietoisesti ja useasti kahden vuoden ajan, koska haluttiin rajoittaa rahamäärän kasvua ja maltillistaa Kiinan talouskasvua. Kaksi vuotta jatkuneet nostot saivat kiinalaisten osakkeiden hinnat halventumaan erittäin halvoiksi. Odotamme tämän ja ensi vuoden aikana rahamarkkinoiden asteittaisia helpottavia toimia.

Olemme tyytyväisiä nyt tehtyyn alennukseen. Inflaatio nousi hieman tammikuussa, minkä johdosta RR ratio olisi voinut jäädä laskematta, mutta mitä ilmeisimmin Kiinan talousjohdolla on tiedossa, ettei lähikuukausien inflaatiokehitys näytä uhkaavalta.

YRITYSKAYNTEJA JA....

Tein eilen kolme yrityskayntia Bangkokissa. Eka niista oli Sansiri, mika vahvisti kaikki hyvat odotukseni seka 2011 osalta seka vuodelle 2012, vaikka toki esim. 2011 tarkkoja tuloslukuja ei viela saakaan heilta, vaan vasta 28 paiva helmikuuta. Eilen kaksi muuta kayntia olivat uusia kohteita ja kumpikaan ei oikein innostanut. Tanaan jalleen tein kaksi yrityskayntia, molemmat uusia kohteita ja niista toinen oli hyvin mielenkiintoinen. Jatkan sen pureskelua tarkemmin, saattaa paatya salkkuun viela tassa kuussa.

Kirjoitan tata Phuketissa, jonne lensin iltapaivasta vuorokaudeksi. Huomenna takaisin Bangkokiin. Thai airwaysin kone oli aivan taysi. Heilla on useita lentoja paivittain Phuketiin ja silti mm. bisnesluokan kaikki noin 40 paikkaa oli myyty.  Myos hotellin buukkaaminen oli tyolasta. Moni haluamani paikka oli loppuunmyyty.

SANSIRI

Sansiri vahvisti juuri asken, etta he ovat taman viikonlopun aikana lanseeranneet ja myyneet loppuun projektin nimeltaan HQ (Thong Lor), jossa on 195 asuntoa ja projektin myyntiarvo 1,6 mrd bahtia. Myos viime viikonloppuna lanseerattu Phuket Kata -projekti myytiin loppuun saman tien. Sansirilla on nyt kasassa 4 mrd jo myynteja vuoden alusta lahtien ja yhtion tavoittelema 10 mrd ennakkomyynti Q1 aikana tuntuu hyvin realistiselta. 17.-18. helmikuuta on yhtion paapromo "LIFE COMES HOME" Siam Paragonin tavaratalossa, jossa Sansirin on tarkoitus  lanseerata 7 projektia. Yhtion vuoden 2011 toteutunut presales lukema oli 21,8 mrd bahtia ja vuodelle 2012 on asetettu tavoite 34 mrd bahtia.

SANSIRIN OSAKE ELITEN SALKUSSA 19,3 % ja POPULUKSEN SALKUSSA 14,2 %

Osake on noussut vuoden alusta hyvin, mutta on edelleen hyvin halpa ja yhtio maksaa yli 50 % tuloksestaan osinkoina. Osinkojen kasvu antaa tukea osakkeen laskuriskeille samaan aikaan kun analyytikot heraavat upgreidaamaan osaketta hyvien uutisten myota.

CHINA ESSENCE

Populuksen salkkuyhtio antoi tulosvaroituksen perjantaina syksyn heikon katetilanteen takia, johtuen perunan ja perunantarkkelyksen akillisista hintamuutoksista.  Tilanne oli meilla tiedossa ja olemme siita jo aiemmin kertoneet asiakkaillekin, etta koko taman tilikauden satokauden hintamuutosten takia ei ole oikein mitaan tehtavissa milla tulos saataisiin nousemaan. Ei ole mitaan syyta epailla etteiko China Essence saisi syksyn 2012 satokauden aikana normalisoitua katteitaan koska yhtio on ollut aiemminkin erittain kannattava riippumatta perunan hintatasosta, nyt katteen vei huonoksi vain akillinen hintamuutos ja yhtio joutuu myymaan varastot pois huonolla hinnalla, kun muuta vaihtoehtoa ole.

 

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.