SANSIRIN KUULUMISET - ELITEN SUURIN

Asunnonrakentaja Sansiri on Eliten salkun suurin sijoitus (19 % salkusta). Yhtiö on tekemässä tältä vuodelta noin 1,5–1,6 miljardin bahtin tuloksen ja näkymät vuosille 2011 ja 2012 ovat hyvät. Yhtiön markkina-arvo on 8,5 miljardia bahtia ja osinkotuotto noin 10 %. 

Yhtiö on yksi Thaimaan suurimmista asuntodevelopereista, mutta sen arvostus on jäänyt muista jälkeen, vaikka sen myynti on kehittynyt erinomaisesti. Syyt arvostuksen laahaamiseen liittyvät siihen, että yhtiön kulurakenne on ollut löysästi hallittu, kun johto on varmaankin hankkinut erilaisia etuja itselleen kulujen kautta ilman omistusta. Tänä vuonna asia on muuttunut. Kaksi toimivaa johtajaa on ostanut itsensä yhtiön omistajiksi ja omistavat nyt yhdessä yli 20 % yhtiöstä. He ostivat osakkeensa markkinoilta ja lainasivat sitä varten rahaa pankista. 

Toinen yhtiön arvostusta rassannut asia on ollut merkittävä osakepääoman korotusvaltuutus, joka on ollut voimassa kolme vuotta, mutta sitä ei ole pantu toimeen osakkeen alhaisen hinnan takia. Kaksi viikkoa sitten yhtiön hallitus peruutti tämän valtuutuksen ja kertoi kassavarojen riittävän kasvun rahoittamiseen. Molemmat uutiset ovat erittäin hyviä. Uskon Thaimaan markkinan heräävän muutoksiin pikkuhiljaa ja uskon omistajajohtajien panevan kulut kuriin ja pitävän tuloksen ja osingon ylhäällä. Joskus oikeiden arvostustasojen löytymiseen menee aikaa, kuten vuosina 2000–2003, jolloin Eliten suurin sijoitus oli RCL konttilaivaliikenneyhtiö. Sen osake ei liikkunut mihinkään 2000-2002 vuosina, mutta nousi vuoden 2003 aikana 500 %.

TERVEISET KIINASTA - YRITYSKÄYNTI CHINA ESSENCEEN

Olen parhaillaan Kiinassa,  palaamassa kotiin Bangkokiin Harbinista, jossa olin käymässä Populuksen suurimman sijoituksen (9,7 % salkusta) China Essencen , perunatärkkelysyhtiömme, isoimmassa tuotantolaitoksessa. 

Minun tavoitehintani yhtiön arvolle on +261 % ja se herättää kysymyksiä varmastikin. Olen itse käynnin jälkeen erittäin vakuuttunut yhtiön lähiajan sekä pitkän aikavälin tulosnäkymistä. Perunoiden hinta on tälle satokaudelle juuri hypännyt ylös 430 reminbin tasolta 550–600 tasolle, mutta se siirtyy suoraan tärkkelyksen hintaan ja kysyntätilanne on vahva.

2007 > 2008 perunan hinta hyppäsi viimeksi paljon ja se näkyi hulppeana tuloskasvuna China Essencellä. Yhtiö on markkinajohtaja ja koko tuotanto myydaan kotimarkkinoille. Sillä on 250 000 tonnin kapasiteetti noin 900 000 tonnin markkinasta (kasvuarvio +15 % vuosittain). Siitä 300 000 on eurooppalaisten tuottajien hallussa, jotka siis vievät Kiinaan tärkkelystä Euroopasta. China Essencen vanha kapasiteetti on 170 000 tonnia, 80 000 on testiajossa ja tarvittava perunasato uusilta paikkakunnilta niihin tuotantolaitoksiin saadaan vasta kaudella 2011. 

Yhtiö treidaa erittäin halvalla tasolla. Markkina-arvo 600, tulosodotukseni tälle tilikaudelle 180 ja omat pääomat 1200. Olemme olleet mukana noin vuoden ja lisänneet omistustamme maksimiin, mutta emme ole vielä tehneet sillä mitään tuottoa Populuksen salkkuun. Yhtiö oli vielä kolmisen vuotta sitten neljä kertaa arvokkaampi, mutta 2009 myynnin ymmärrettävä notkahdus varastotilanteiden takia, vuoden 2010 yleinen Kiina-osakkeiden alamäki ja yhtiön auki oleva rahoituskuvio ovat pitäneet yhtiön arvoa alhaalla, mutta se tulee muuttumaan jossain vaiheessa. Tilanne on kutkuttava.

RAHASTOJEN ARVOT JA ELITEEN YKSI UUSI

Osakemarkkinat ovat olleet myonteisessa vireessa. Rahastojen arvoja on hieman rassannut viime paivina nopeasti vahvistunut euro.  Eliten salkkuun on ASP meklariyhtion lisaksi alettu ostaa myos toista meklariyhtiota. Odotamme nailta yhtioilta erinomaisia tuloksia vuodelta 2010 ja niiden markkina-arvot ovat edelleen yli 50 % alempana vuoden 2004 arvostustasojaan.

THAIMAAN PANKKIEN ANTOLAINAUS + 1 % m/m

Pankkien antolainaus kasvoi pirteasti elokuussa. Kasvua kertyi 1 % heinakuusta. Myonteista ja kertoo kotimarkkinan vahvasta vedosta mm autokauppa elokuussa + 52 % v/v

 

 

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.