PYN Elite nousi 2,4 prosenttia kesäkuussa

— 05.07.2023

Kesäkuussa tapahtui paljon. Palvelu- ja tuotantosektoreita elvytettiin laskemalla arvonlisäveroa kahdella prosenttiyksiköllä ja autojen rekisteröintimaksua 50 prosentilla sekä ottamalla käyttöön uusi 90 päivän turistiviisumi. Kansalliskokouksessa käsiteltiin lisäksi yrityksiä tukevia muutoksia sekä kiinteistö- että luottolaitoslainsäädäntöön. Vietnamin keskuspankki SBV leikkasi korkoja neljättä kertaa, ohjauskoron ollessa nyt 4,5 % ja diskonttokoron 3 %. Koronleikkausten jälkeen Vietnamin dongi heikkeni hieman suhteessa euroon ja dollariin.

VN-indeksi nousi 4,2 % saavuttaen kuluvan vuoden huiput. Pankkien hyvä vire nosti PYN Eliteä +2,4 %. Rahan siirtyminen pankkitalletuksista osakkeisiin näkyi pörssin keskimääräisessä päivävaihdossa, joka nousi yli 714 miljoonan dollarin.

Makro: Vietnamin bkt kasvoi Q2:lla 4,1 % v/v, ja näin ensimmäisen vuosipuoliskon kasvu päätyi 3,7 prosenttiin. Palvelusektorilla kasvu jatkui vauhdikkaana ollen 6,1 %, mutta tuotanto ja rakennusala kasvoivat hitaammin: +2,5 % v/v.

Vienti kasvoi toukokuuhun verrattuna 4,5 % ja tuonti 2,6 %. Vientiluvuissa jäätiin yhä jälkeen viime vuodesta. Ensimmäisellä vuosipuoliskolla ulkomaankaupan ylijäämä oli 12,3 mrd dollaria. Inflaatiovauhti hiipui ja oli kesäkuussa vuositasolla vain 2 %.

PYN Eliten kuukauden osake:
Saigon Cargo Service Corporation (SCSC) operoi rahtiterminaalia Saigonin kansainvälisellä lentokentällä (Tan Son Nhat). SCS on aina pitänyt erinomaisesti huolta kannattavuudestaan, jopa koronan aikaan. Yhtiö on ilmoittanut kasvattavansa kapasiteettiaan 350 000 tonnilla, jolloin se pystyy vastaamaan lisääntyneeseen kysyntään.

Strategisten osakkeenomistajiensa, lentokenttäyhtiö ACV:n ja logistiikkayhtiö Gemadeptin kanssa SCS:llä on hyvät mahdollisuudet saada rahtiterminaali myös Saigonin uudelle kansainväliselle lentokentälle (Long Thanh). Kentän pitäisi valmistua 2026-2027.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.

PYN Eliten kuukausikatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.