Financial Times: Vietnamista tärkeä lenkki toimitusketjuissa

Arvostettu talousmedia Financial Times arvioi Vietnamin hyötyvän jatkossakin, kun kainsainväliset yritykset vetäytyvät Kiinasta ja hakevat uusia sijaintipaikkoja tehtailleen. FT:n mukaan monet ulkomaiset yhtiöt ovat nyt huolissaan Kiinassa mahdollisesti voimaan tulevista rajoituksista ja hakevat sen takia muita vaihtoehtoja.

FT:n mukaan Vietnam sai viime vuonna suoria teollisia sijoituksia noin 22,4 mrd USD:n arvosta, jossa oli edelliseen vuoteen kasvua runsaat 13 prosenttia. Nyt sijoitusten kokonaissumma on jäänyt hieman jälkeen vuoden 2022 tasosta, mutta toisaalta yksittäisten sijoitusten määrä on edelleen kasvussa. Eniten suoria sijoituksia ovat tehneet japanilaiset, singaporelaiset ja kiinalaiset yhtiöt.

FT:n mukaan uusia tuotantolaitoksia on perustettu jopa siihen tahtiin, että yritykset joutuvat entistä enemmän kiinnittämään huomiota työvoiman rekrytointiin. Samalla ansiot ovat nousseet, mutta edelleen Vietnamissa on yrityksille matalat työvoimakustannukset verrattuna Kiinaan. Alla FT:n tilastoa työvoimakustannusten noususta Aasiassa.

FT:n jutun voi lukea täältä. Se on mahdollisesti maksumuurin takana.

 

 

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.