PYN Elite laski elokuussa -1,7 %

— 05.09.2023

VN-indeksi nousi elokuussa +0,1 %. PYN Elite laski -1,7 % Vietnamin dongin heikennyttyä -1,6 % suhteessa Yhdysvaltain dollariin. Sentimenttiä heikensivät uutiset Kiinan kiinteistöjättiläisen Evergranden konkurssihakemuksesta sekä Vinfastin osakekurssin heilahtelut saaden piensijoittajat kotiuttamaan voittojaan VN-indeksin noustua huhtikuusta 20 %. Sentimentti parani merkittävästi, kun keskuspankki viivästytti tiukkojen lainarajoitusten täytäntöönpanoa, jolloin kiinteistökehittäjien on helpompi saada pankkirahoitusta. Pörssin keskimääräinen päivävaihto nousi 1,1 miljardiin dollariin. Edellisen kerran tällä tasolla oltiin huhtikuussa 2022.

Makro: Talous ei ole vielä vahva, mutta toipuminen jatkuu. Viennin kuukausiarvo on noussut tasaisesti huhtikuusta ja elokuussa kehitys jatkui, +7,7 % k/k (tosin vuosimuutos yhä miinuksella 7,6 %), sillä maailmalla varastot alkavat tyhjentyä ja kysyntä elpyä. Teollisuustuotanto kasvoi neljättä kuukautta peräkkäin (+2,6 % v/v). Vähittäismyynti oli +7,6 % v/v elpyneen matkailun myötä. Kansainvälisiä turisteja saapui 1,2 miljoonaa (+17,2 % k/k, +150 % v/v), ja luku oli korkeimmillaan sitten koronan. Julkiset investoinnit kasvoivat tammi-elokuussa 40,3 prosenttia v/v 12,7 miljardiin dollariin.

PYN Eliten kuukauden osake: Sacombank (STB)

STB:n nettotulos kasvoi 84 % vuoden ensimmäisellä puoliskolla toimialan keskiarvokasvun ollessa 4 %. Kasvua tukivat alaskirjausten vähentyminen vanhoista huonoista lainoista ja vahva ydinliiketoiminta. Pankin lainasalkku on vakaalla pohjalla, korkokate kunnossa ja järjestämättömien luottojen määrä vähäinen. Pankki ei ollut mukana vaikeuksiin joutuneella yritysten jvk-markkinalla ja pitkän historiansa aikana sille on kertynyt vakavaraisia asiakkaita. STB saanee viimeisteltyä vakuutena olevan Phong Phu -teollisuuspuiston kaupan huomattavalla voitolla. Lähikuukausina keskuspankin odotetaan myyvän hallussaan olevan 33 % osuuden STB:stä, ja aikaisempien pankkien yritysmyyntien perusteella kaupan voi odottaa tapahtuvan nykyistä korkeammalla osakkeen valuaatiolla.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.

PYN Elite -kuukausikatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.