MWG-kotiutus

Sovimme marraskuun lopussa blokkikaupan, jossa puolitimme MWG-omistuksemme myymällä seitsemän miljoonaa osaketta hyvällä preemiolla pörssikurssiin nähden. Kun kauppahinta poikkesi pörssikurssista, niin kauppa tehtiin off-market kauppana, ja näissä viranomaisprosessi kestää aina kauan. Olemme vasta tällä viikolla saaneet kaupasta rahat tilille. Vietnamin pörssimarkkina on ollut sopivan vaisu menneet viikot, ja pyrimme lähiaikoina tekemään uusia ostoja saaduilla rahoilla. Joitain suunniteltuja uusia blokkikauppoja ostajana ehdimme jo alustavasti sopiakin MWG kaupan odotusaikana.

Salkussa kaupan jälkeen MWG-osuus on 8 % paikkeilla, ja jäljelle jäävät MWG:n osakkeet arvostetaan salkussa normaalin pörssikurssin mukaisesti. Olemme edelleen erittäin myönteisiä MWG-yhtiön näkymien suhteen. Keskeisimmät syyt tehdyn kaupan toteutukseen ovat tässä:

• Halusimme tehdä salkussa tilaa muiden osakkeiden potentiaalisille nousuille. Salkussa saa olla kerrallaan vain kaksi osaketta, joiden osuus on yli 10 mutta alle 20 %. Vapautimme nyt tuon toisen paikan, ja tällä hetkellä TPB on ainoana yli 10 % osuudessa.
• Realisoimaton tuotto realisoituu vain, kun siitä on tehty kauppa, ja realisoitumattoman tuoton menetysriski on aina huomioitava salkun riskiskenaarioissa.
• Vietnamin arvopaperimarkkinan modernisointitoimet tulevat jossain vaiheessa eliminoimaan ”off market” -kaupat ja niissä syntyvät preemiot.
• MWG:n tulos on viime aikoina kehittynyt kokonaismyyntiä vauhdikkaammin, ja tästä voi seurata pahimmillaan jälkijättöisesti hidastunut voitonkasvu.

Meillä on selkeitä ideoita kaupasta saatavien varojen uudelleensijoittamiseksi heikommin kehittyneisiin osakkeisiin. Osakkeisiin, joiden seuraavien vuosien tuottopotentiaali on merkittävä suhteessa näiden osakkeiden laskuriskeihin.