PYN Elite nousi helmikuussa 5,2 prosenttia

VN-indeksi nousi 7,6 % pankkisektorin vetämänä. PYN Eliten osuuden arvo nousi vain 5,2 %, sillä Sacombankin nousuun osui paussi ja dong heikkeni prosentin verran suhteessa dollariin. Helmikuussa pääministeri Phạm Minh Chính järjesti tilaisuuden maan keskuspankin, valtiovarainministeriön, Vietnamin finanssivalvonnan, Maailmanpankin sekä finanssi- ja rahastoyhtiöiden kanssa. Kokous oli ensimmäinen vastaava tilaisuus 25 vuoteen, jota veti itse pääministeri. Pääministeri alleviivasi tavoitetta Vietnamin EM-statuksesta vuoteen 2025 mennessä. Myös pörssin uuden kaupankäyntijärjestelmän (KRX) käyttöönotolle ja prefunding-vaatimuksesta luopumiselle asetettiin aikataulut.

Helmikuun makro: Vuoden 2024 kahden ensimmäisen kuukauden aikana vienti kasvoi 19,2 % v/v. Teollisuustuotannossa kasvua oli 5,9 %. Tehdastuotannon kasvun odotetaan vahvistuvan tilauskannan kasvun ja varastojen supistumisen myötä. Julkiset investoinnit kasvoivat 21,8 % v/v ja toteutuneet ulkomaiset suorat teolliset investoinnit (FDI) 9,8 % ollen 2,8 mrd USD. Uudet FDI-rekisteröinnit nousivat 38,6 % v/v 4,3 mrd dollariin. Ostopäällikköindeksi kipusi kasvaneen tilauskannan ja tuotannon ansiosta 50,4 pisteeseen (50,3 tammikuussa). Vähittäiskauppa kasvoi +8,5 % (tammikuussa +8,1 %). Odotamme kotimaisen kulutuksen kasvun vahvistuvan toisella vuosipuoliskolla, kun työllisyystilanne paranee ja vienti toipuu.

PYN Eliten kuukauden osake: DNSE

Teknoyhtiö DNSE tarjoaa digitaaliseen osakekauppaan huipputeknologisen alustan ilman välityspalkkiota. DNSE on myös esitellyt Vietnamin ensimmäisen tekoälyyn perustuvan sijoitusneuvojan Ensan, jonka kanssa asiakkaat voivat vaivattomasti chattailla. Yhtiö on lisäksi kehittänyt Vietnamin ”Whatsappin” Zalon kanssa palvelun, jolla sijoittajat voivat avata arvo-osuustilin ja käydä osakekauppaa Zalossa. DNSE:n suosittu sometili Bò và Gấu (Bull & Bear) luo ajankohtaista ja hauskaa sisältöä sijoittamisesta. Yhtiöllä on työn alla runsaasti lisää innovatiivisia tuotteita. Nyt jo kolmannes kaikista uusista osakesijoitustileistä Vietnamissa avataan DNSE:ssä.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.