PYN Elite nousi 5,2 % heinäkuussa

— 08.08.2023

VN-indeksi nousi 9,2 % heinäkuussa usean sektorin vauhdittamana ja ylitti 1200 pistettä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2022 syyskuun. PYN Elite +5,2 %, kiitos VHM:n, VRE:n, ACV:n ja MBB:n. Maaliskuun jälkeen ohjauskorkoa on laskettu jo neljä kertaa ja talletuskorot ovat laskeneet 300 korkopistettä, mikä on johtanut rahan virtaamiseen pankkitalletuksista osakkeisiin. Pörssin keskimääräinen päivävaihto oli 893 miljoonaa dollaria, korkeimmillaan sitten 2022 huhtikuun. Heinäkuun viimeisellä viikolla päivävaihto jopa käväisi miljardissa dollarissa. PYN Eliten 16 keskeisen salkkuyhtiön keskimääräinen tuloskasvu oli H1:llä vahvaa, +32 % v/v, kun pörssiyhtiöiden yhteenlasketut tulokset heikkenivät -10 % v/v.

Makro: Heinäkuussa talouden elpyminen oli vahvaa verrattuna vuoden ensimmäiseen puoliskoon: teollisuustuotanto kasvoi +3,7 % v/v, kun vielä H1:n aikana se laski 1 %. Toteutuneet ja rekisteröidyt ulkomaiset investoinnit olivat +3 % v/v ja +86 % v/v, eli alkuvuoden laskutrendi kääntyi. Vienti supistui heinäkuussa enää 3,5 % kun H1:llä laskua oli 12 % v/v. Vietnamin kauppataseen ylijäämä oli ennätyksellinen, 15,2 mrd dollaria vuoden alusta , mikä sekä tukee valuuttareserviä että ylläpitää vakaata valuuttakurssia. Samaan aikaan inflaatio pysyi hyvin alhaisena 2,06 prosentissa, mikä antaa mahdollisuuden laskea edelleen ohjauskorkoja lähikuukausina.

PYN Eliten kuukauden osake: Vinhomes (VHM)
VHM:n tulos kasvoi H1:llä huikeat 314 % v/v, kun yhtiö sai luovutettua 2022 Q2:n lanseerauksen poikkeuksellisen mittavat ennakkomyynnit. Yhtiön H1 tulos oli suuruudeltaan kymmenen kertaa kymmenen seuraavaksi suurimman pörssi listatun asuntojen rakennuttajan yhteenlaskettu tulos. Viimeiset kolme neljännestä ovat olleet kiinteistömarkkinoilla vaikeimmat kymmeneen vuoteen. Koko markkina oli lähes jäässä 2022 Q4:stä tämän vuoden Q1:lle korkojen nopean nousun vuoksi, ennen kuin lik viditeetti alkoi elpyä vuoden 2023 toisella neljänneksellä. Silti VHM:n H1:n ennakkomyynti ylitti markkinoiden odotukset nousten 1,7 miljardiin dollariin, mikä oli puolet koko 2023 ennakkomyyntitavoitteesta. Laskuttamattomat varaukset pysyivät Q2:n lopussa korkealla, 3,8 miljardissa dollarissa. Tämä asettaa vahvan pohjan tuloksenteolle vuosina 2023 2025.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.

PYN Eliten kuukausikatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.