PYN Elite nousi joulukuussa +4,8 prosenttia

— 05.01.2022

Vietnam oli vuonna 2021 yksi maailman parhaiten tuottaneista pörsseistä: VN-indeksi +35,7 % YTD ja +1,3 % joulukuussa. PYN Elite päihitti indeksin: +42,7 % YTD ja +4,8 % joulukuussa. Luovuimme joulukuussa koko CEO-positiostamme, josta saimme 438 % tuotot huikean kahden kuukauden nousurallin jälkeen markkinoiden arvioitua uudelleen yhtiön maaomistukset. Viime vuonna sekä VN-indeksi että pörssin päivävaihto ylsivät uusiin ennätyksiin, ja sijoitustilien määrä kasvoi 296 % (marraskuu v/v), yhteensä noin 1,3 miljoonaan. Nyt sijoitustilejä on noin neljällä prosentillä väestöstä, eli kasvuvaraa on yhä runsaasti.

Kuukauden makro: Koronarajoitusten päättymisestä on nyt kolme kuukautta, ja Vietnamin elpyminen on päässyt vauhtiin: bkt +5,22 % 4Q v/v ja +2,58 % v/v. Lupaavien lukujen taustalla on erityisesti teollisuuustuotannon kasvu (+4,82 % v/v), kun palvelusektorilla nousua on vain +1,22 % v/v kesän neljän kuukauden rajoitusten takia. Kasvu oli vahvaa 2021 myös ulkomaankaupassa (+22,6 %) ja suorissa teollisissa sijoituksissa (+15,2 %). Inflaatiovauhti oli 1,81 % v/v. Vuoden loppuun mennessä 90 prosentilla väestöstä oli täysi rokotussuoja, mikä mahdollistaa Vietnamin aloittamaan kansainvälisen lentoliikenteen tammikuussa, ja tämä kiihdyttää entisestään talouden elpymistä.

Kuukauden osake: NLG. Keskisuuren kiinteistökehittäjän NLG:n osake nousi joulukuussa 15 % (+146 % YTD), kun maaomistusten valuaatiot menivät uusiksi koko sektorilla. Joulukuussa HCMC:n paikallishallinto huutokauppasi neljä aluetta Thu Thiemin keskustassa, jolloin hinnat nousivat ennätyslukemiin (20 000 – 104 000 USD / neliömetriltä). Kaupan seurauksena suur-HCMC:n alueella hinnat jatkavat nousuaan, mikä hyödyttää NLG:tä, sillä suurin osa sen omistamasta 681-hehtaarin alueesta sijaitsee tunnin ajomatkan päästä kaupungin keskustasta. Alueella on jatkuva pula rakennusmaasta, joten uskomme NLG:n pystyvän nostamaan olennaisesti kinteistöjensä hintoja tulevissa lanseerauksissa ja pääsevän jopa 30 % vuosittaiseen tuloskasvuun seuraavan viiden vuoden aikana.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Kirjoituksessa esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.

Kuukausikatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.