TPB:n tulos kasvoi 38 prosenttia

Tien Phong Bank (TPB) -pankki teki haastavan koronavuoden aikana taas erinomaisen tuloksen. Pankki julkisti jo tänään (4.1.2022) alustavat tiedot vuodesta 2021. ROE 22,61 %. Pankin vakavaraisuutta kuvaava CAR-suhde on 14 %, minkä ansiosta pankki voi jatkaa vahvaa kasvuaan (Keskuspankin asettama minimi CAR-suhde on 8 %). Pankin tase kasvoi 42 % vuoden 2021 aikana ja nettotulos kasvoi 38 %.

TPB on varhain lähtenyt digitalisoimaan palveluitaan. Tämä selvästikin kantaa nyt hedelmää ja pitää pankin hyvin kilpailukykyisenä myös lähivuodet. Vuonna 2017 pankilla oli 1,7 miljoonaa asiakasta, ja vuoden 2021 aikana ylittyi 5 miljoonan asiakkaan lukumäärä.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Kirjoituksessa esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.