PYN Elite helmikuussa +9,6 prosenttia

— 03.03.2021

Vietnamin osakemarkkina toipui hyvin tammikuun korjausliikkeestä. VN-indeksi nousi helmikuussa 10,6 prosenttia VIC:n (9,7 %) VHM:n (8,7 %) ja TCB:n (22,7) ansiosta. PYN Eliten osuuden arvo nousi kuukaudessa 9,6 prosenttia, kun salkun osakkeista kipusivat erityisesti CTG (22,1 %), MBB (17,9 %) ja HDB (12,8 %).

PYN Eliten kuukauden osake: Airports Corporation of Vietnam ACV
ACV:llä on Vietnamissa lähes monopoliasema, sillä yhtiö hallinnoi 22:ta maan 23:sta lentoasemasta. Vaikka Vietnamin hallitus pysäytti kansainvälisen lentoliikenteen jo viime maaliskuussa, ACV pystyi silti tekemään tulosta vuonna 2020, kiitos aggressiivisen kulukuurin ja muhkean kassansa mahdollistamien korkotulojen. Uskomme, että tästä vuodesta tulee yhtiölle käänteentekevä seuraavien muutosten takia:

1. ACV pystyy todennäköisesti siirtymään pörssin päälistalle, sillä yhtiö on saanut ratkaistua tilintarkastukselliset kiitoratojen omistus- ja hallinnointiepäselvyydet. Uskomme, että yhtiön osakkeesta tulee houkutteleva uusille sijoittajille.

2. Vietnam tulee avaamaan kansainvälisen lentoliikenteen, mikä heijastuu ACV:n tulokseen ja osakkeen arvostukseen.

On hyvä myös huomioida, että vuosina 2014-2019 ACV:n hallinnoimmilla lentoasemilla sekä kansainvälisen että kotimaan liikenteen matkustajamäärät kasvoivat vahvemmin kuin esimerkiksi Thaimaassa verrokkiyhtiö AOT:n lentoasemilla.

Helmikuun makro: Vietnamin ostopäällikköindeksi nousi 51,6 pisteeseen eli parannusta tuli jo kolmatta kuukautta peräjälkeen. Tuotantoluvut kasvoivat erityisesti uusien tilausten ansiosta. Viennin arvo oli vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana 48,6 mrd USD (23,2 % v/v ) Yhdysvaltojen, Kiinan ja EU:n ollessa Vietnamin suurimmat vientimarkkinat.

Rahastokatsauksessa lisää tietoa muun muassa PYN Eliten salkusta.

PYN Elite rahastokatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.