PYN Elite nousi kesäkuussa 6,1 prosenttia

PYN Eliten osuuden arvo nousi kesäkuussa samaa tahtia VN-indeksin kanssa. Vahvassa vedossa olivat VHM, MBB, VEA ja VRE. Covid-19 -tapausten kasvusta huolimatta VN-indeksi rikkoi 1 400 pisteen rajan, ja päivittäisen pörssivaihdon arvo oli jo 1,1 miljardia USD. Kuluvana vuonna VN-indeksi on noussut 27,6 %, ja Vietnam on ollut maailman toiseksi tuottoisin osakemarkkina.

PYN Elite on noussut alkuvuonna 23,4 % muutamien keskeisten yhtiöidemme osakkeiden pysyttyä paikoillaan koronarajoituksien keskellä. Pörssivaihto kasvanee reippaasti vuoden toisella puoliskolla parannetun kaupankäyntijärjestelmän myötä.

Kesäkuun makro: Vuoden ensimmäisellä puoliskolla bkt kasvoi 5,64 %. Kesäkuun ostopäällikköindeksi tippui 44,1 pisteeseen (toukokuussa 53,1 pistettä), sillä Vietnam on ottanut koronan takia käyttöön tiukkoja rajoituksia useissa maakunnissa ja kaupungeissa.

Myönteistä oli, että inflaatio nousi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 1,47 % viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Luku oli matalin sitten vuoden 2016. Suorat teolliset sijoitukset ja julkiset investoinnit jatkuivat vahvoina. Rokotustahdin nopeutuminen ja teollisuuspuistojen uudelleenavaaminen vievät Vietnamin talouden takaisin odotetulle kasvu-uralle toisella vuosipuoliskolla.

PYN Eliten kuukauden osake: VHM
Salkussamme vahvimmalla painotuksella oleva VHM nousi kuukaudessa 15 % ja on nyt kivunnut vuoden alusta 32 %. Vuosina 2018-2020 sekä VHM:n ennakkomyynti että toimitetut asunnot ylittivät verrokkiyhtiöiden luvut 6,4- ja 8,3-kertaisesti. Luvut kertovat VHM:n tehokkaasta toiminnasta ja ylivertaisesta asemasta uudistuotannossa. Yhtiön tämän vuoden tuloskasvun tavoite on 24 %, vaikka jo viime vuoden lähtötaso oli kova.

VHM maksaa hyvät osingot viime vuoden tuloksestaan, mikä vaikuttanee osakekurssiin lähiaikoina. VHM:n arvostustaso on silti edelleen alhainen suhteessa sen kotimaisiin ja alueellisiin verrokkeihin, ja tämä kertoo osakkeessa olevasta huomattavasta nousuvarasta.