Koronaluvut hermostuttivat vietnamilaisia sijoittajia

— 07.07.2021

Vietnamin nopeasti nousseet tartuntalukemat aiheuttivat tiistaina aivan pörssipäivän lopussa vahvan myyntiaallon, ja VN-indeksi tippui noin neljä prosenttia alle puolessa tunnissa. Paikallisia sijoittajia hermostuttivat tuhanteen päivätartuntaan kohonneet koronalukemat ja erityisesti Ho Chi Minh Cityn tilanne, jossa tartuntoja on todettu 600-700 päivässä viimeisten parin päivän aikana.

Hermostuneet sijoittajat painoivat paniikkinappulaa ja kotiuttivat voittojaan. Taustalla on epävarmuus, tuleeko Ho Chi Minh Cityyn tartuntojen takia lisää rajoituksia. Kohonneet tartuntalukemat hidastavat Vietnamin talouskasvua ja siten reaktiot pörssiin ovat ymmärrettäviä, mutta nämä jäänevät väliaikaisiksi myyntirupeamiksi. Kokonaisuudessaan Vietnamin tilanne on edelleen erittäin hyvä: noin sadan miljoonan ihmisen maassa on kumulatiivisesti hieman yli 20 000 tartuntaa.

 

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Kirjoituksessa esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.