PYN Elite nousi 6,8 prosenttia lokakuussa

Osuuden arvo kipusi lokakuussa 6,8 %, vahvassa vedossa olivat NLG, VHM ja TPB. VN-indeksi nousi yli 1 400:n tason ja kirjasi uuden ennätyslukeman 1 444. Vietnamista tuli samalla yksi maailman parhaiten tuottaneista osakemarkkinoista, (+7,6 % kk ja 30,8 % YTD). Pörssin sentimenttiä vahvistivat koronarajoituksista luopuminen, kiihtynyt rokotustahti, odotuksia paremmat Q3:n tulokset ja uutiset elvytyspaketista. Uudesta ennätyksestä huolimatta ja vahvoista tuloskasvuennusteista johtuen indeksi treidaa vaatimattomalla 13,6 P/E-lukemalla vuodelle 2022. Pörssin päivävaihto pysyi korkeana noin miljardissa eurossa, kun välittäjät raportoivat paikallisten sijoittajien kasvattaneen aktiivisesti positioitaan.

Lokakuun makro: Hallitus muutti järkevästi koronastrategiaansa nollatoleranssista taudin turvalliseen hallintaan, ja sen seurauksena talouden toimintoja päästiin jälleen käynnistämään. Elpyminen pääsi hyvään vauhtiin, ja teollisuustuotanto kasvoi +6,9 % k/k ja vähittäiskauppa +18,1 %.Ostopäällikköindeksi nousi 52,1 pisteeseen uusien tilausten ansiosta ja luottamuksen vahvistuttua. Tähän mennessä Vietnam on hankkinut 109 miljoonaa rokoteannosta, ja vähintään yhden rokotteen on saanut 58,4 % väestöstä. Hallitus esitti kaikkien aikojen suurinta, 35 miljardin USD:n elvytyspakettia (10 % bkt:sta), minkä toteutuessaan uskotaan nostavan 2021-2025 bkt:n kasvua vuosittain prosenttiyksikön verran.

Kuukauden osake: VHM. Salkkumme suurin positio VHM yllätti sijoittajat ilmoitettuaan Q3:n tuloskasvun olleen 88 % v/v. Sulkutilasta huolimatta yhtiö onnistui ylläpitämään myyntiä ja sai valmistuneita kohteita luovutettua. Kiinteistösektori (poislukien VHM) kipusi pörssissä 18 % mahdollisen elvytyspaketin ansiosta, mutta VHM jäi hieman vauhdista (+9,2 %). Tämä tilapäinen alisuoriutuminen jättää merkittävää nousuvaraa osakkeelle. VHM on verrokkejaan suurempi, mutta yhtiön valuaatio on niihin verrattuna houkutteleva, sillä sen 16 200 hehtaarin maaomaisuus mahdollistaa arviomme mukaan 15-20 % vuosittaisen tuloskasvun seuraaville 3-5 vuodelle.