PYN Elite laski elokuussa 0,2 prosenttia

PYN Eliten osuuden arvo laski elokuussa 0,19 %, kun pankkiosakkeidemme vauhti tasoittui vahvan alkuvuoden jälkeen (+43 % seitsemässä kuukaudessa). VN-indeksi kipusi 1,64 %, ja nousijoita olivat erityisesti GVR, HPG ja VJC. Indeksin saavutettua 1380:n pisteen tason yksityissijoittajat kotiuttivat voittojaan ja ulkomaalaiset vähensivät Vietnam-painotuksiaan, erityisesti ETF:ssä. Tästä huolimatta useimmat analyysitalot pitivät kiinni ennustuksistaan, että VN-indeksi saavuttaa 1450-1500 pisteen tason tänä vuonna. Pörssin keskimääräinen päivävaihto nousi 13,4 % heinäkuuhun verrattuna ja oli noin miljardi Yhdysvaltain dollaria.

Elokuun makro: Luvut olivat heikkoja johtuen Covid-19:n aiheuttamista sulkutoimista eteläisessä Vietnamissa. Teollisuustuotanto laski 7,4 % v/v. Ostopäällikköindeksi putosi kolmatta kuukautta putkeen 40,2 pisteeseen. Vienti laski 5,4 % v/v toimitusketjun ongelmien takia, ja vähittäiskaupassa alamäkeä oli  39,1 % v/v. Ainoa valopilkku oli inflaatiolukema (2,8 % v/v) mikä jäi selvästi alle hallituksen tavoitteen (4 %). Bkt:n kasvuennusteita on nyt pantu uusiksi, ja konsensus on 4,5 5 % tasolla.

PYN Eliten kuukauden osake: Nam Long (NLG) järjesti 60 miljoonan osakkeen suunnatun annin, johon mekin osallistuimme. Yhtiö aikoo käyttää varat avainprojektiensa rahoittamiseen ja maa-alueiden hankkimiseen. Antiosakkeet hinnoiteltiin noin P/E 10x suhteessa annin laimentamaan vuoden 2022 tulokseen. Annin onnistuminen vahvistaa kuvaa yhtiön vahvasta perustasta ja houkuttelevasta arvostuksesta.

Nyt NLG treidaa P/B 2,0, mikä on selvästi alhaisempi kuin sen verrokeilla. NLG on myös varmistanut strategisen kumppanuuden japanilaisyhtiön kanssa 45 hehtaarin suuruisella alueella Dong Naissa, jossa projekti käynnistyy 2022. Uskomme, että 2021 2024 NLG:n vuotuinen tuloskasvu (CAGR) nousee 21 prosenttiin.

 

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Kirjoituksessa esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.