Isot yhtiöt nostivat lokakuussa VN-indeksiä

— 04.11.2020

VN-indeksi nousi 2,2 prosenttia lokakuussa, mutta on vuoden alusta miinuksella 3,7 prosenttia. PYN Eliten osuuden arvo nousi syyskuussa 2,0 prosenttia, vuoden alusta nousua on 4,4 prosenttia.

Indeksi kipusi reippaasti kuukauden kolmen ensimmäisen viikon aikana isojen yhtiöiden osakekurssien myötä. Sijoittajat ennakoivat tuolloin Vietnamin painotuksen merkittävää nousua MSCI Frontier Market 100 -indeksissä. Lokakuun viimeisellä viikolla VN-indeksi kääntyi kuitenkin laskuun, kun yksityissijoittajat kotiuttivat voittojaan.

PYN Eliten kuukauden osake – NLG

Nam Long on eturivin yhtiö kohtuuhintaisten asuntojen rakentajana Vietnamissa. NLG:llä on edustava valikoima jo myytävissä olevia projekteja Ho Chi Minh Cityssä ja sen ympäristössä. NLG:llä on myös käytössään tehokkaita rahoitusratkaisuja, kiitos japanilaisten partnereidensa, ja yhtiön tase on hyvässä kunnossa.

Vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana NLG kirjasi vahvat luvut asuntojen ennakkomyynnissä, kun Vietnam sai covid19-taudin hallintaansa ja kysyntä palasi asuntomarkkinoille. Yhtiön alkuvuoden tulos putosi 50 prosenttia odotusten mukaisesti viime vuoteen verrattuna. Koko vuoden tuloksesta 75 prosenttia syntyy vuoden viimeisellä neljänneksellä, kun Waterpoint-projekti tuloutetaan.

Odotamme NLG:ltä hyvää tulosta ensi vuonna, koska yhtiöllä on valmistumassa useita projekteja kumppaneidensa kanssa. Pörssissä NLG on selkeästi aliarvostettu suhteessa verrokkiyhtiöihinsä (2021: P/E 6x vrs P/E 12x).

Lokakuussa rohkaisevia makrolukemia: Toteutuneet suorat ulkomaiset investoinnit pysyivät hyvällä tasolla ja olivat 2,5 prosentin kasvussa viime vuoteen verrattuna. Vienti kasvoi 9,9 prosenttia, ja vuoden kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana kasvua oli 4,7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kauppataseen ylijäämä nousi nyt uuteen ennätykseensä eli 18,7 miljardiin dollariin. Ostopäällikköindeksi heikkeni 51,8:aan (syyskuussa 52,2) mutta luku kertoo teollisuustuotannon jatkavan kasvuaan toista kuukautta

Rahastokatsausloka20201.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.