Maaliskuu 2019

— 05.04.2019

PYN Eliten osuuden arvo nousi maaliskuussa 0,3 %, pääasiassa VEA-, TPB- ja CII-osakkeiden myötä. VN-indeksi nousi samalla aikavälillä 1,6 %, ennen kaikkea isojen pankkien VCB:n, BID:n ja CTG:n ansiosta. Keskeisten osakkeidemme kurssit ovat edelleen houkuttelevalla tasolla ja niiden P/E-ennuste vuodelle 2019 on 9,6, kun VN-indeksin P/E on 14.

Suurin omistuksemme MWG piti yhtiökokouksensa maaliskuussa. Yritysjohdossa ilmoitettiin yhdestä merkittävästä muutoksesta, kun hallituksen puheenjohtaja Tai luopuu uuden arvopaperi-lainsäädännön vuoksi toimitusjohtajan tehtävästä, mutta pysyy konsernin toimeenpanevana haalituksen puheenjohtajana. Uusi toimitusjohtaja on ollut talossa 15 vuotta ja on vahvasti sitoutunut kehittämään elintarvikeketjua täysin voimin kuluvana vuonna. MWG:n pääasiallinen kasvun lähde tulee seuraavat kaksi vuotta olemaan kuluttajaelektroniikkasegmentti, jonka markkinaosuutta ollaan nostamassa nykyisestä 35 %:sta 45–50 %:iin. MWG julkisti myös kokeilun myydä rannekelloja matkapuhelinliikkeissään. Hankkeen tarkoituksena on laajentaa tuotevalikoimaa ja kasvattaa myyntiä. Pilottivaiheen ensimmäiset tulokset ovat olleet erittäin rohkaisevia.

Nouseva tähtemme VEA nousi maaliskuussa 7,3 %, ja nousua alkuvuoden ajalta vakuuttavat 34,9 %. Tulos ei ole yllättävä, kun ottaa huomioon sen, että VEA hyötyy merkittävästi henkilöauto-myynnin maanlaajuisesta kasvusta. Seuraavaksi viideksi vuodeksi ennakoidaan 18–20 %:n vuosikasvua. Pidämme VEA:n osaketta edelleen kurssinoususta huolimatta suhteellisen edullisena: P/E vuoden 2019 ennusteella on 9,1 ja osinkotuotto on 6,6 %.

Makrotalouden puolella Vietnamin BKT kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vaikuttavat 6,8 %, huolimatta talouskasvun maailmanlaajuisesta hidastumisesta sekä USA:n ja Kiinan välisen kauppasodan aiheuttamista epävarmuuksista. Vaikka kasvu on hitaampaa kuin vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä, se ylittää silti kasvuluvut vuosilta 2011–17. BKT-kasvun tärkeimmät veturit ovat valmistusteollisuus ja palvelut. Valmistusteollisuus kasvoi 8,6 % ja tuotti 51,2 % BKT:n kasvusta. Palveluiden vastaavat luvut olivat 6,5 % ja 43,9 %. Valmistusteollisuuden ja rakennussektorin vaikuttava kehitys sekä viennin kasvu viittaavat siihen, että Vietnam ilmeisesti hyötyy USA:n ja Kiinan kauppasodan aiheuttamista kauppa- ja investointivirtojen muutoksista.

PYN Elite Rahastokatsaus_03 2019.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.