Haasteellinen markkinatilanne jatkuu, mutta ei ikuisesti

Tammikuussa nähty PYN Eliten kymmenen prosentin arvonnousu pyyhkiytyi pois helmikuun aikana, ja nyt osuuden arvo on palautunut vuodenvaihteen tasolle. Epävarmuus vallitsee edelleen markkinoilla, mutta uskomme useamman tekijän vievän Vietnamin pörssin nousuun tänä vuonna. USA:n inflaatio-odotukset ja korkopäätökset ohjaavat laajasti maailman pörssisentimenttiä, mutta Vietnamissa moni muu asia on sittenkin ollut näitä keskeisiä osakkeiden arvostustekijöitä tärkeämmässä roolissa vieden pörssin alas vuoden 2022 aikana. Näistä lähtökohdista oletamme seuraavan 12 kuukauden aikana paikallisten tekijöiden laukaisevan markkinan isoimmat suunnanmuutokset.

Vietnamin pörssi pääsi liian halvaksi vuonna 2022. Vietnam on jäänyt jälkeen noin 30 prosenttia muun muassa Indonesian, Thaimaan, Malesian ja Filippiinien pörssejä, kun katsoo viimeisen 12 kuukauden suhteellista tuottoa (Asean4: -3 % versus Vietnam: -32 %). Vietnamin tuloskasvunäkymät ovat edelleen Kaakkois-Aasian alueen vahvimmat. Vietnamin pankkien talletuskoroissa kirjattiin joulukuussa 2022 poikkeuksellisen korkeat lukemat, mutta korot ovat lähteneet laskuun ja suunta todennäköisesti jatkuu edelleen tänä vuonna, kun Vietnamin finanssimarkkinoilla epävarmuutta aiheuttaneet tekijät jäävät taka-alalle.

Ohessa salkkumme tuloskasvulukemat vuodelta 2022. Voimme odottaa keskeisiltä yhtiöiltämme tuloskasvua edelleen myös tältä vuodelta, tosin vaisumpaa kuin viime vuoden 30 prosenttia. Asuntoyhtiö Vinhomesin tuloksen ennustamme myös yltävän kasvuun vuonna 2023.

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.