Pörssi alas viisi prosenttia

Vietnamin hallinto aloitti alkuvuodesta pörssin ryhtiliikkeen ja kohdisti syytöksiä, tutkimuksia sekä pidätyksiä manipulaation kohteina olleiden osakkeiden omistajiin. Nämä osakkeet, muiden spekulatiivisten osakkeiden kanssa, ovat laskeneet maalis-huhtikuun aikana reippaasti Vietnamin pörssissä.

Paikalliset sijoittajat ovat saaneet spekulatiivisesti positioistaan rökäletappioita salkkuihinsa. Tämän myötä syntynyt heikko sentimentti on ollut läsnä useammat viikot, mutta huhtikuun viimeinen viikko aukesi eilen rajuun laskuun. Paikallissijoittajat joutuivat myymään myös hyvien osakkeiden positioita paikatakseen salkkujensa kaupankäynnin asiakastilien limiittiluottojen vakuuksia aiempien tappioiden kattamiseksi. Pörssi kirjasi eilen paniikinomaisen myynnin johdosta lähes viiden prosentin päivälaskun. Ulkomaiset sijoittajat sitä vastoin ovat olleet viimeiset seitsemän päivää netto-ostajia Vietnamin markkinoilla hyödyntäen heikkoa paikallissijoittajien pörssisentimenttiä.

Osakekursseja manipuloineiden paljastukset ja syytteet saattavat saada jatkoa lähiviikkojen aikana, mutta isoimmat keisit lienevät julki ja niistä syytteen saaneet ovat jo pidätettyjä. Suhteessa tuloskasvuun ja pörssin arvostukseen, hyvien yhtiöiden osakkeet tuntuvat nyt hyvin houkuttelevan hintaisilta, vaikka lähiaikojen päivänousuja ja -laskuja on lähes mahdotonta ennakoida oikein.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Kirjoituksessa esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.