Hyviä ja huonoja uutisia

— 28.07.2022

PYN Elite -osuuden arvo on laskenut vuoden alusta 21 %. Olen itse merkinnyt rahastoa melko suurilla summilla 30.4.2022 arvon ollessa 486 ja 31.5.2022, kun arvo laski lisää ollen 478. Nyt osuuden arvo on 434 ja puhdistan loputkin tilisäästöni merkitäkseni rahastoa lisää perjantain merkinnässä 29.7.2022.

Viimeiset 12 kuukautta ovat olleet osakemarkkinoilla epävarmuuden aikaa, vaikka useat osakkeet nousivat vielä syksyllä. Vuoden tuotot:

VN-indeksi (Vietnam) -7 %
OMXH-indeksi (Suomi) -20 %
Nasdaq (USA) -22 %
PYN Elite -0,5 %

VN30 eli Vietnamin isojen yhtiöiden tulosjulkaisujen osalta tuloskasvua on saatu H1/2022 +25,4 %. PYN Eliten isoista yhtiöistä vain TPB-pankki on ehtinyt julkistaa tuloksensa. Tulos oli hyvä, kasvua ensimmäisen vuosipuoliskon aikana +26,0 %.

Vietnam treidaa nyt 2022 (E) P/E lukemalla 11,0. Osakkeet ovat hyvin houkuttelevan hintaisia ja meillä ei ole pelkoja Vietnamin talouden tai PYN Eliten salkkuyhtiöiden näkymien kääntymisistä heikoiksi. Indeksi on valahtanut alle 1200 pisteen ja indeksitavoitteemme on ennallaan ollen 2500 pistettä. Tämän vuoden aikana salkkumme edulliset osakkeet ovat tulleet alaspäin ja muuttuneet halvoiksi. Kun näin on päässyt käymään, niin emme tietystikään tiedä, josko loppuvuoden aikana käydään vielä reippaasti alempana Vietnamin osakkeiden hinnoittelussa. Toki omat rahastomerkintäni indikoivat vahvaa uskoani vietnamilaisten osakkeiden hyviin tuottoihin 12-36 kuukauden säteellä.

Kesäterveisin Jäämereltä. Turskaa töissä ja lomilla.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoesitteeseen, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.