PYN Elite laski -7,9 prosenttia kesäkuussa

VN-indeksi laski kesäkuussa -7,4 % pankkien, osakevälittäjien, terästuottajien ja kiinteistöyhtiöiden johdolla. PYN Elite laski -7,9 %. Kuudessa kuukaudessa VN-indeksi on tullut alas lähes 20 %. MSCI:n All-Country World -indeksi on vuoden alusta -21 %, ja Nasdaq on -30 %.

Saigonin pörssin HoSen päivävaihto on pudonnut neljä kuukautta putkeen: maaliskuussa vielä ylitettiin miljardin USD:n raja, nyt ollaan noin 620 milj. USD:ssa. Sijoittajista on tullut varovaisia keskuspankkien kiristettyä ohjauspolitiikkaansa kiihtyvän inflaation takia.

Joukkovelkakirjamarkkinat vilkastuivat toukokuussa, kun liikkeelle laskettiin yksi valtion joukkovelkakirja ja 34 yrityslainaa. Pankit laskivat liikkeeseen lähes 15 biljoonaa dongia, 60,7 % joukkovelkakirjalainojen kokonaisarvosta. Kiinteistökehittäjät tulivat perässä noin 7 biljoonalla dongilla (28,5 %).

Makro: Vietnamin talouden elpyminen jatkui vahvana Q2:lla: bkt +7,7 % (kovin kasvuluku Q2-neljänneksen aikana 2011-2021), teollisuustuotanto ja rakentaminen +8,9 % ja palvelut +8,6 %. Palveluissa kasvoivat erityisesti ravintola- ja majoituspalvelut (+26 %), viihde (+14 %) ja logistiikka (+9,4 %). Kuluttajahinnat nousivat kesäkuussa 0,7 %. Kuuden kuukauden jälkeen inflaatio on yhä ennusteiden mukaisessa 2,4 prosentin vauhdissa.

Kuukauden osake: ACV on Vietnamin suurin lentokenttäyhtiö, joka hallinnoi nyt 22 kenttää. ACV asetti vuoden 2022 tavoitteeksi kasvattaa liikevaihtoa 17 % ja tulosta (ennen veroja) 59 %. Yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet kasvaa jatkossakin:
1. HCMC:n kv. lentoaseman Tan Son Nhatin kolmosterminaalin (kapasiteetti 20 milj. matkustajaa) rakennustyöt alkavat tänä vuonna.
2. HCMC:n Long Thanhin lentoasema (kapasiteetti 100 milj. matkustajaa vuodessa) valmistuu 2025 mennessä.
3. Vietnam on jälleen avautunut kansainväliselle lentoliikenteelle ja myös kotimaan lentoliikenne elpyy nopeasti.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaali, eikä sitä tule tulkita suositukseksi merkitä tai lunastaa PYN Elite Erikoissijoitusrahaston osuuksia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoesitteeseen, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.