PYN Elite nousi 0,9 % heinäkuussa

— 08.08.2022

Heinäkuu alkoi Vietnamin pörssissä laskusuunnassa, kun VN-indeksi putosi 6.7. alimmilleen 17:ään kuukauteen (1149 pistettä). Sen jälkeen pohjat löytyivät ja kurssit kääntyivät vahvaan nousuun päätyen lopulta ylös 0,7 %. Markkinatunnelmaa vahvistivat sekä osakekurssien nousu maailmalla että toisen neljänneksen hyvät tulokset Vietnamissa, erityisesti pankkisektorilla. PYN Elite nousi kuukaudessa 0,9 %, kiitos ACV:n, MBB:n ja CTG:n.

Vuoden alusta PYN Elite on -19,3 % ja VN-indeksi -19,5 %. VN-indeksi on kehittynyt keskimääräistä heikommin, mutta sen valuaatio luo potentiaalin myönteiselle jatkokehitykselle. VN-indeksin P/E vuodelle 2022 on nyt 11,1 eli hämmästyttävän matalalla tasolla suhteessa MSCI ACWI World -indeksin 15,4:ään.

Makro: Q2:lla bkt:n kasvu oli vahvaa, mutta heinäkuun makronumerot viittasivat jopa sitäkin voimakkaampaan kehitykseen Q3:lla. Teollisuustuotanto 11,2 % v/v, vienti 8,9 % v/v, toteutuneet suorat ulkomaiset sijoitukset 20 % v/v. Vähittäiskauppa kasvoi merkittävästi, 42,6 % v/v, ja on nyt jo 12 % yli 2020 heinäkuun ja 18 % yli 2019 heinäkuun tason. Turismisektorin liikevaihto kasvoi 3451 % v/v ja on jo 82 % vuoden 2019 heinäkuun tasosta. Hurjasta kasvuvauhdista huolimatta inflaatio pysyi aisoissa: 3,14 % vuositasolla. Inflaatiopaineet ovat jopa heikentyneet polttoaineiden hinnanlaskun myötä.

Kuukauden osake: VHM. Vietnamin suurin asuntojen rakennuttaja VHM (Vinhomes) oli sektorinsa valopilkku sen ennakkomyynnin oltua Q2:lla ennätykselliset 3,2 mrd. USD, +250 % v/v. Kehityksen takana oli 460 hehtaarin Empire-projektin lanseeraus. Empire on ensimmäinen neljästä megaluokan projektista, joita VHM aikoo toteuttaa puolentoista vuoden aikana. Markkinoilla on edelleen runsaasti kysyntää ja vähän tarjontaa Covid-vuosien takia. Projektien koko on yhteensä 1 270 hehtaaria ja arvo 17,5 mrd. USD. Niiden odotetaan turvaavan VHM:lle tuloskasvun vuosille 2023-2024.

 

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaali, eikä sitä tule tulkita suositukseksi merkitä tai lunastaa PYN Elite Erikoissijoitusrahaston osuuksia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoesitteeseen, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.

PYN Elite -kuukausikatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.