Haasteelliselta vuodelta positiiviset tulokset

Kaikki keskeisimmät yhtiömme kirjasivat haasteelliselta koronavuodelta 2021 positiiviset tulokset, vaikka ACV:n (lentokentät) ja VRE:n (ostoskeskukset) tulokset romahtivat. Vietnamilaisten brokeriyhtiöiden tulokset tuplaantuivat, mutta niistä kotiutettiin voitot jo menneen vuoden aikana.
Vuoden 2021 aikana kasvatimme salkkuosuuksia erityisesti yhtiöissä, joissa odotamme hyviä tuloksia vuodelta 2022. CTG:n (Vietinbank) tulos kasvoi 2021 vain 2,9 prosenttia, mutta odotamme siltä 47 prosentin tuloskasvua vuonna 2022, sillä yhtiö teki operatiivisesti hyvän tuloksen myös viime vuonna, mutta joutui tekemään keskuspankin ohjeistamia koronakirjauksia, jotka söivät virallisen tuloskasvun..

Ohessa tulostiedot. Merkittävät salkkuyhtiöt kahdessa alaryhmässä. Ensimmäisenä koronakärsijät, jotka ovat tuloskäänneyhtiöitä lähdettäessä vuosiin 2022 ja 2023. Näiden yhtiöiden osakkeita olemme lisäilleet salkussa huonojen tulosten aikana.

[table id=5 /]

Hyvät tulokset, vaikka monen yhtiön tuloskasvu olisi ollut parempi ilman koronahaittoja.

[table id=6 /]

Vuodelta 2021 erinomaiset tulokset julkaisseet VHM ja MBB kuuluivat myös osakkeisiin, joita lisäiltiin salkkuun reippaasti vuoden 2021 aikana. Tässä muutama olennainen vuonna 2021 huhti-lokakuun aikana tapahtunut osakemäärien lisäys:

VHM 21 milj. osaketta > 46 milj. osaketta
MBB 50 milj. osaketta > 62 milj. osaketta
VRE 38 milj. osaketta > 60 milj. osaketta
CTG 37 milj. osaketta > 62 milj. osaketta

 

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Kirjoituksessa esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.