Vietnamin rokotustilanne on huono

Vietnam on toiminut erittäin tehokkaasti koronatartuntojen ehkäisyssä. Tartuntojen esiintymiin on puututtu välittömästi, ja epidemian aikana on kumulatiivisesti rekisteröity 2 942 tapausta. Niistä suurin osa on havaittu ja saatu eristettyä heti maahan saapuvilta lennoilta.

Rokotustilanne Vietnamissa on kuitenkin huono. Hyvän tartuntatilanteen takia Vietnamin hallinto on edennyt hitaasti ja jälkijättöisesti rokotteiden hankinnoissa. Tähän mennessä vain alle prosentin verran vietnamilaisista on saanut rokotuksen. Vietnam on tilannut rokotteita neljältä valmistajalta käsittäen rokotteet: AstraZeneca, Sputnik, Pfizer ja Moderna, mutta tähän mennessä toimituksia on tullut vain AstraZenecalta ja siltäkin vasta 811 200 rokotetta.

Pidämme todennäköisenä että Vietnamin väestö saadaan kattavasti rokotettua vasta vuoden 2022 aikana, jolloin rokotettujen määrä ylittäisi 70 prosenttia.

Kaikki mahdolliset uudet tartuntojen ryöpsähdykset tulevat näkymään lyhyinä osakkeiden myyntiaaltoina, mutta aiemmin pörssi on toipunut näistä muutamassa viikossa, jolloin niiden merkitys jää vähäiseksi.