PYN Elite nousi 0,7 % huhtikuussa

— 06.05.2021

PYN Eliten osuuden arvo nousi huhtikuussa 0,65 prosenttia, ja salkun positioista vahvasti nousivat VN Diamond (+10 % kuukaudessa), MBB (+8 %) ja HDB (+3 %). VN-indeksi nousi neljä prosenttia NVL:n (+63 %), HPG:n (+24 %) ja VIC:n (+11 %) johdolla. Keskeisistä osakkeistamme VEA:n kurssi laski 7,5 prosenttia automyynnin toipumisen ollessa yhä hidasta. Myös pankkiosakkeemme vetivät henkeä huhtikuussa, joten jäimme jälkeen VN-indeksin noususta. VN-indeksissä monialayhtiö Vingroupilla ja syklisellä teräsyhtiö HPG:llä on vahva paino, ja meillä niitä ei ole salkussamme.

Huhtikuun makro: Makroluvuissa yhä sinnikästä kasvua. Ostopäällikköindeksi nousi kolmatta kuukautta ja oli nyt 54,7 pisteessä, teollisuustuotannossa kasvu oli vahvinta sitten marraskuun 2018. Vuoden takaiseen verrattuna vähittäismyynti kasvoi 30,9 %. Alkuvuoden aikana inflaatio on ollut 1,27 %. Julkiset investoinnit ovat kasvaneet 23,9 % verrattuna vuoden takaiseen. Suorien teollisten sijoitusten määrä kasvoi neljässä kuukaudessa 12,3 miljardiin Yhdysvaltain dollariin, nousua vuoden takaiseen verrattuna 0,7 %.

Huhtikuun viimeisinä päivinä Vietnamissa todettiin jälleen yksittäisiä covid-19 -tapauksia, mutta maan hallinto on toiminut nopeasti saadakseen tilanteen hallintaan.

Kuukauden osake: VRE on Vietnamin suurin kauppakeskusten omistaja, jolla on vahvat kasvunäkymät johtuen kauppakeskusten toistaiseksi vähäisestä määrästä ja kansalaisten käytettävissä olevien tulojen jatkuvasta kasvusta. Vähittäiskaupan nopeaa toipumista ovat siivittäneet VRE:n tehokkaat markkinointikampanjat ja sen tuki vuokralaisilleen. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä VRE:n tulos kehittyi yli ennusteiden nousten 59 % v/v.

VRE aikoo lisätä vuokrattavan toimitilansa määrää 2,5-kertaisesti vuoteen 2026 mennessä. Huomion arvoista on, että VRE alkaa soveltaa IFRS-kirjanpitoa 2023–2024 aikana, jolloin poistojen ja arvonalennusten kulut sekä kiinteistöjen arvonnousut kirjataan toisin, ja ne tuovat yhtiön tulokset ylös. Osakkeen arvostuskertoimet muuttuvat hyvin houkutteleviksi.

PYN Elite kuukausikatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.