PYN ELITE YTD UPDATE

Vietnamin pörssi on nyt 30 % huhtikuun 2018 piikkiä alempana, vaikka pörssiyhtiöiden tuloskasvu on jatkunut hyvänä vuodet 2018 ja 2019. COVID-19-epidemia hidastaa talouskasvua ja useilla aloilla Vietnamissa nähdään heikot lukemat 2020 ensimmäiseltä vuosipuoliskolta. Tosin esimerkiksi vietnamilaisten pankkien aiempaa tuloskasvuennustetta vuodelle 2020 on vain leikattu pienemmäksi, mutta kasvua on edelleen. Lentoliikenne, hotellit, ravintolat ja palvelut ylipäätään sekä auto- ja asuntokauppa ovat saaneet jo vaikutuksensa romahtaneesta kysynnästä mm. Vietnamin tekemien vahvojen tartuntojen torjuntatoimenpiteiden johdosta.

VN-indeksi on laskenut vuoden alusta 13 % ja PYN Eliten arvo on laskenut 9 %.

Olemme vuoden alusta lähtien ostaneet osakkeita yhteensä 56 miljoonalla eurolla ja myyneet osakkeita 11 miljoonalla eurolla. Marraskuun lopussa sopimamme MWG-kaupan rahat tuloutuivat rahastolle vasta 2020 tammikuussa ja tästä syystä rahastolla on ollut vuoden alusta lähtien käteistä hyvin käytössä. Iso osa käteisestä käytettiin CTG-pankin blokkiostoon jo tammikuun toisella viikolla, mutta sekin ostos on viruksen aiheuttaman laskunkin jälkeen edelleen hyvä ostos. Olemme ostaneet myöhemmin viruksen turmelevilta aloilta osakkeita hyväksi kokemillamme blokkihinnoilla.

Kukaan ei edelleenkään voi varmasti arvioida jääkö maailmanlaajuinen pörssikurssien romutusmyynti 20 % tasolle, vai mennäänkö pitkään odotettuun täydelliseen pörssiarvostusten romahdukseen, tyyppiä 50 %, joka samalla johtaisi yleismaailmalliseen lamavuoteen tai kahteen.   Kummassakaan skenaarioissa meillä ei ole huolia omasta toiminnastamme. Vietnamin pörssimarkkina on erittäin houkuttelevasti hinnoiteltu, maassa on vahva johto, ja meillä selkeät omat ideat salkkusiirtojen suhteen. Vietnamin vahvalla talouspohjalla ja osakkeiden valmiiksi kohtuullisilla hinnoilla, mikä vain yleismaailmallinen tilanne voidaan ottaa vastaan ja jatkaa mahdollisten uusien pörssishokkien jälkeen myöhemmin uutta nousua.

Salkkutapahtumista tarkemmin ensi viikon sijoittajakirjeessä.