Vietnamin pörssi alas

— 18.07.2018

Vietnamin pörssi-indeksi on pitänyt sijoittajat valveilla monin tavoin. Indeksiä veivät ylöspäin 2017 loppuvuoden ja 2018 alkuvuoden aikana harvalukuinen isojen pörssiyhtiöiden joukko, joilla oli merkittävä vaikutus Vietnamin pörssi-indeksin kehitykseen. Tuon ajanjakson aikana Pyn Eliten kehitys jäi selkeästi indeksikehityksestä johtuen salkun painotuksista pienempiin ja keskisuuriin yhtiöihin. 2017 vuoden loppupuolen kehitys jatkui 2018 alkuvuodesta, ja indeksi jatkoi nousuaan nousten 20 % tammi-maaliskuun aikana. Pörssi-indeksi kirjasi korkeimman pistelukeman 1204 huhtikuun toisella viikolla. Tuosta lukemasta on sittemmin lasketeltu rajusti alaspäin vuoden 2018 pohjalukemaan 893 pistettä 11. heinäkuuta. Nyt indeksi on taas 900 pisteen yläpuolella 921 pisteessä, mutta huhtikuun huippua ollaan 24 % alempana edelleen.

Pyn Elite kirjasi huippuarvokseen huhtikuun alussa 336 euroa, ja pörssilaskun myötä osuuden arvo on nyt 283 euroa, laskua 16 %. Pudotus on iso vaikkakin indeksiä vähäisempi.

Reunamarkkinoiden luonteeseen kuuluvat toki jyrkät nousut ja laskut, vaikka ne aina tapahtuessaan pääsevät yllättämään voimakkuudellaan. Vietnamin talouden ja pörssiyhtiöiden tuloskasvutiedot ovat edelleen erittäin myönteisiä, ja uskomme myönteisten odotusten pääsevän jälleen valloilleen ohjaamaan Vietnamin pörssiä uudestaan ylöspäin.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.