Hai ja Tai

— 28.04.2017

Hassuja sattumia, mutta olen tavannut tällä viikolla meidän kahden suurimman salkkuyhtiön nokkamiehet sopimatta edes tapaamisista heidän kanssaan.

MWG ja HBC edustavat 25 % salkustamme ja Mr Hai on Hoa Binh -rakennusyhtiön perustaja/CEO ja Mr Tai on Mobile Worldin perustaja/CEO. Salkunhoitajana osallistuin maanantaina Masan Groupin yhtiökokoukseen ja yllättäen viereeni istahti MWG:n Mr Tai. Tai kertoi että on hankkinut sata osaketta kaikista muista kulutustavara-alan pörssiyhtiöistä ja käy kuuntelemassa niiden bisnesesitykset yhtiökokouksissa. Hauska ja itse asiassa erittäin hyödyllinen tapa oppia mitä muut yhtiöt tekevät, mikä muita Vietnamin kulutusmarkkinoilla kiinnostaa ja jopa arvioida mitä bisneksiä myöhemmin saattaisi vallata omaan ryhmäänsä ostotarjouksin. Tosin Tai hoiti kyllä kokouksen ajan myös MWG:n bisneksiä kännykällään chattäillen, samalla kun rupattelimme bisneskuulumisia.

Kaksi päivää vietin Bangkokissa ja torstai-iltana otin uudestaan lennon Saigoniin osallistuakseni CII-yhtiön yhtiökokoukseen tänään. Eilen illalla samaiseen lentokoneeseen käveli sisään Mr Hai, HBC-rakennusyhtiön CEO. Hai oli ollut päivän Bangkokissa japanilaisen yhtiön rakennuselementtitehtaalla tutustumassa heidän elementtiteknologiaansa. Hai tosin tokaisi, että ei ollut ihan sitä mitä he hakivat eli ei ainakaan suoraan ala toteuttamaan tuota uudistusta omissa urakoissaan Vietnamissa.Juttelumme jäi melko lyhyeksi ja HBC:n toiseksi suurimpana osakkeenomistajana, PYN Eliten salkunhoitajana, panin ilolla merkille, että yhtiön suurin osakkeenomistaja, Mr Hai oli ostanut edullisemman kategorian istuimen tälle lennolle ja siirtyi istumaan taaemmaksi konetta (selittynee sillä, että hänen matkassaan oli myös tiimi HBC:n rakennusinsinöörejä).

MWG:n ja HBC:n lisäksi myös CII:lla (salkkumme 3. suurin sijoitus) menee hyvin ja aamun yhtiökokouksessa luotiin hyvin vahvat näkymät vuodelle 2017 sekä tuleville vuosille liikevaihdon ja tuloksen kasvun suhteen.

Työntäyteisin vapputerveisin,

salkunhoitaja, Saigon.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.