Rexlot tilannekatsaus

Sitten viime updeitin Rexlot on julkaissut H1 osavuosikatsauksen ja olen tavannut yhtiön johdon Hongkongissa. Osake ei treidaa vieläkään. Ohessa huomioitani tilanteesta:

Yhtiön tulosjulkistukset ovat uskottavia, bisnekset ovat todennettavissa eri lähteistä, tilintarkastaja, hallitus tai johto eivät ole eronneet. Hallitus on kahteen otteeseen virallisessa pörssitiedotteessaan kiistänyt kaikki short sellerin väittämät perättömiksi ja totuudenvastaisiksi. AA:lla on sekalainen onnistumishistoria ja short sellerin hyötytarkoituksessa tehty raportti on vain kasa väitteitä ja otaksumia ilman todisteita.

Treidauksen viipyminen: Rexlot on kertomansa mukaan selvittänyt aluksi vain vuoden 2014 dokumentaation pörssille. Yhtiö on antanut pörssin käyttöön laajan ei-julkisen sopimusmateriaalin. Yhtiö perustelee vastineen viivästymistä mm. sillä, että dokumenttien hankinta on hankalaa, koska niitä on eri tytäryhtiöissä ympäri Manner-Kiinaa ja ne kaikki pitää notarisoida. Rexlot kertoi vastineensa olleen valmiina julkaistavaksi, mutta pörssi kuitenkin vaati vastaavat dokumentoinnit myös vuosilta 2009—2013, koska koko sille ajalle ulottui väitöksiä yrityskauppojen oikeellisuudesta. Tässä on riittänyt duunia yrityksen johdolle ja lakimiehille samalla, kun on pitänyt saada H1 välitilinpäätös ulos. Yhtiön arvio treidauksen jatkumisesta asettui syyskuun loppupuolelle. Itse arvioin nykyisen tiedon valossa osakkeen palaavan kaupankäyntiin syys-lokakuun aikana.

Vaihtovelkakirjalainan arvo on noussut olennaisesti tällä viikolla tilinpäätöksen julkaisun jälkeen, 0,54 arvostuksesta tasolle 0,70. Arvostuksesta on pääteltävissä, että VVK:n haltijat, jotka ovat olleet kokoajan yhteydessä yhtiöön luottavat sen kirjanpitoon, tulos- ja tasetietoihin sekä ylipäätään yhtiön toimintaan. Muuten SUSPENDED-ajan pitkittyminen olisi vienyt kokoajan VVK:n arvoa alaspäin ja nyt on käynyt päinvastoin. Yhtiö joutuu neuvottelemaan VVK:n ehtoista, sillä osaketreidauksen keskeytyksestä aiheutuu VVK:n laukeaminen maksuun ennenaikaisesti. Okooo-bisneksen lisenssiointiprosessi näyttäisi siirtyvän vuodelle 2016. Tämä negatiivinen uutinen ei liity Rexlotin tilanteeseen, vaan Kiinan veikkaustoiminnan uudelleenjärjestelyihin. Ilman Okooon vuoden 2015 liikevaihtoa ja tulosta odotamme Rexlotilta julkaistun tulostiedon perusteella noin 7 centin EPS vuodelta 2015 ja nykyisellä salkkumme osakearvolla 0,264 se antaa P/E luvuksi 3,7. Salkkupaino on nyt 7,9 %.

Rexlotin kanssa käytyjen keskustelujen, tulosjulkistuksen ja muun yhtiöstä viime viikkoina saadun tiedon pohjalta oma luottamukseni yhtiöön ja osakkeen treidauksen jatkumiseen on kasvanut. Osakkeista on OTC-markkinoilla satunnaisia ostotarjouksia, mutta pyrimme pitämään osakkeet odottaen treidauksen jatkumista.