MWG jatkaa vahvasti

— 05.09.2015

Mobile Word jatkaa vahvasti. Q2-liikevaihto oli 5,4 triljoonaa dongia (+54 % y/y) ja nettotulos 221 mrd dongia (+56 % y/y). Koko vuoden 2015 liikevaihto saavuttanee 25 triljoonaa dongia ja nettotulos lähentelee 1 trill dongia. Kasvu jatkuu sekä mobiilituotteiden myymäläketjun että kulutuselektroniikan ketjun myötä vuodelle 2016. Vuoden 2014 syksyllä arvioin 2015 liikevaihdoksi 22 trill ja tulokseksi 870 mrd dongia, eli kasvu on ollut optimistisia ennusteitanikin vahvempaa.

Osake ei ole reagoinut menestykseen, vaan keskipisteessä ovat olleet osakkeen vähäinen likviditeetti, täynnä oleva ulkomaalaislimiitti ja meidän sekä erään toisen rahaston kritisoimat liian anteliaat työntekijäoptiot. Viikko sitten yhtiön hallitus julkisti kolme erinomaista uutista, mutta ne valuivat osakemarkkinoiden yleisen syöksyn syövereihin saaden osakkeeseen vain hetkellisesti hieman eloa.

MWG:n hallitus muutti optio-ohjelman erittäin paljon järkevämmäksi, kuten toivoimme. Hallitus kertoi, että yhtiö alkaa maksamaan osinkoja keväällä 2016 ja julkisti MWG:n uuden pilottisuunnitelman kokeilla lähikauppakonseptia. Jos pilotti toimii, yhtiöllä on valmis hyvin raju laajenemissuunnitelma ketjulle.

Mielestäni valittu kaupan ala on erittäin hyvä, koska MWG:n johto taitaa nimenomaan kauppakonseptin, joka ei perustu minkään yksittäisen tuotteen yksinoikeusedustukseen. Lisäksi Vietnamin markkinoilla on lähikaupan alalla ammottava aukko.

Osake treidaa vuoden 2015 P/E 9,5 ja 2016 P/E 7,0.

Osakkeella on merkittävä nousupotentiaali, koska yhtiön kasvu jatkuu useat vuodet eteenpäin. Nyt osakkeen arvonkehitys on jäänyt paitsioon, mutta voin aistia sen voiman kun osake lähtee kunnolla liikkeelle.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.