EUR/USD

— 07.03.2015

Euron heikkeminen tuo tuottoja jatkuvasti salkkuumme, koska kotivaluuttamme on euro ja olemme konvertoineet kaikki varamme kohdemarkinoidemme valuuttoihin. Emme tällä hetkellä terminoi valuuttoja, vaan olemme antaneet ja annamme euron heikkenemisestä tulevien tuottojen tulla sisään.

Vuosien 2000-2007 aikana pidimme koko salkun arvosta valuuttatermiinisopimuksia päällä, kun euro oli selvässä vahvistumistrendissä, ja täten termiinisopimuksilla poistimme euron vahvistumisesta meille tulleet haitat.

Nämä molemmat isot valuuttaliikkeet olemme onnistuneet hallitsemaan ja hyötymään niistä. Nyt käynnissä oleva euron heikkeminen saattaa hyvinkin jatkua vielä pitkäänkin, kun ECB:n markkinatoimenpiteet euroalueen likvideetin lisäyksestä ovat vasta alkamassa. On myös todennäköistä että korkotason annetaan nousta USA:ssa aiemmin kuin Euroopassa. Olemme samaan aikaan kuitenkin aktivoineet valmiutemme lukita saadut hyödyt kiinnittämällä eur/usd taso kiinni salkun arvosta. Emme pyri spekuloimaan lyhyillä alle vuoteen sijoittuvilla valuuttaliikkeillä, mutta pidemmät trendinomaiset heikkemiset/vahvistumiset pyrimme huomioimaan salkunhoidossa, vaikka markkinasentimentista muodostuvien pohjien ja high-tasojen arvuuttaminen on mahdotonta, emmekä pyri sitä tekemään.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.