Elite – Yhtiökommentit

SANSIRI Vuoden isot myonteiset oli yhtion johdon tulo omistajiksi ja osakepaaoman korotusvaluutuksen peruutus. SIRI tekee hyvan tuloksen ja jakaa ison osingon. Johtuen asuntojen leimaverohelpotuksista kaikki asunnonrakentajat kirjasivat paljon kauppoja Q1 ja Q2 ja sen jalkeen nahtiin hiljainen Q3. Q4 kirjataan jalleen paljon kauppoja ja koko sektorin koko vuoden tulokset tulevat olemaan erittain hyvia. Sansirin arvostusta vaivaa edelleen vanhentuneet vaivat ja osa analyytikoista nakee negatiivisena sen velkatason. Velkaa on kaytetty projektirahoitukseen ja velka on pysynyt kasvun takia korkealla. Projektit tuottoisia ja minusta parempi nain kuin etta osakepaaomaa olisi dilutoitu. Yhtio on kasvanut maaratietoisesti ja hyvin kannattavasti.Toivon, etta koko vuoden erinomainen tulos avaa useampien silmat ja etta yhtion johdon sitoutumisen merkitys korostuu kun yhtio jakaa ison osingon.CIMB pankki on eka joka lahti korottamaan Sansirin tavoitehintaa reippaasti viime viikolla, mutta monet muut ovat erittain varovaisia sen suhteen.Asuntosektorin osakkeita on rassannut loppusyksyn aikana keskuspankin asuntoluottojen kiristystoimet ja viime viikon 0,25 % viitekoron nousu. Molemmat tekijat ovat negatiivisia, mutta vaikutukset suurempia psykologisesti markkinoille valiaikaisesti, kuin etta ne muuttaisivat asuntokaupan kasvun suunnnan. Kaikki salkkumme asuntoyhtiot ovat halpoja ja Sansiri kutkuttavan halpa.

PFHeikompi yhtio kuin Sansiri, mutta tekee Q4 hyvan tuloksen ja sen omistamat isot maa-alueet ovat sijoittuneet hyvin rakenteilla olevien raideliikennevaylien varteen. Treidaa 0,5 kirja-arvosta. Vuodelle 2010 P/E ennuste 5.

ASIAPLUSPorssin voluumeissa paastaan ennatykseen tana vuonna. Brokeriosakkeet jaaneet jalkeen ja ASP maksaa myos hyvan osingon. Erinomaisessa tulosvauhdissa ja halpa.

KGIPorssin voluumeissa paastaan ennatykseen tana vuonna. Brokeriosakkeet jaaneet jalkeen. Erinomaisessa tulosvauhdissa ja halpa. Nousee nopeasti kun paikalliset sijoittavat ostavat.

NOBLE Samaa sektoria kuin SIRI, erinomainen Q4 tulos tulossa. Sikahalpa.

KKAutokauppa sujuu hyvin ja KK pankki tekee erinomaista tulosta. On erikoistunut autokaupan rahoitukseen, jossa saa korkeita marginaaleja. Erinomainen osinko.

SYNTECOstettiin halvalla tammikuussa ja tullut hyvin ylos, mutta otti takapakkia, kun Q3 yllattavan heikko. Sai siipeensa projektien hidastumisista johtuen punakapinasta loppukevaalla. Q4 tulee olemaan taas parempi.

ERAWANHotelliryhman EBITDA kasvamassa Vuonna 2011 + 80 %, jos ei maassa poliittisia tragedioita. Hyva positio juuri nyt.