Populus – Kommentteja keskeisistä yhtiöistä

CHINA ESSENCE Yhtiön toinen kvartaali. Vaikka myynnin kasvu oli vielä vaisua, tulos oli hyvä. Myynnin ja tuloksen kasvu näyttää edelleen varmalta tästä eteenpäin. Olen erittäin tyytyväinen omistukseemme ja sen suureen arvonnousupotentiaaliin.

SHENZHEN INTERNATIONALTulin juuri takaisin yrityskäynniltä. Kaikki yhtiön tulosyksiköt (tullitiet, logistiikkakeskukset ja Shenzhenin lentoyhtiö) ovat hyvässä tuloskasvussa. Pääomistaja lisää omistustaan vaihtovelkakirjan konvertion kautta vuoden vaihteessa hintaan 0,78 ja osake nyt 0,65. Halpa sekä turvallinen ja tuloksen kasvunäkymä on hyvin uskottava. Mentiin hyvällä hinnalla sisään ja kasvatetaan osuutta salkussa jos hinta pysyy heikkona.

CHAODA Toissa viikolla yrityskäynti vihannesviljelmillä Xiamenissa. Oikein hyvä ja suurin osa tuotteista menee Kiinan kotimarkkinoille. Tosi halpa ja ostettiin kun osake “romahti” (10 > 6) verrattain pienen ja minusta perustellun osakepääomakorotuksen johdosta. Treidaa tulostasolla P/E 6. Myynnin ja tuloksen kasvua tiedossa lisää. Sijoittajat säikkyneet liikaa Kiinan ja Chaodan tilanteita. Yhtiön kannattavuus erinomainen.

MODERN BEAUTYJulkisti juuri puolivuosituloksen ja saanut toimintansa kannattavaksi, kuten odotimme. Ostimme tappiollisen yhtiön ensimmäiset osakkeet syksyllä 2009 ja lisäsimme tänä vuonna. Hyvässä kyydissä mukana.

SIRI JA ASP Thai-yhtiöt tekevät 2010 vuodelta erinomaiset tulokset ja keväällä on isot osingot tiedossa. Näkymät vuodelle 2011 hyvät. Molemmat hyvin halpoja. Nousut ajoittain, no stress.

SING TAO Hong Kongin lehtitalo. Vahvaa tuloskasvua ja näkymä ensi vuodelle myös erittäin hyvä.

LRKasinohanke etenemässä, osake lähtenyt liikkeelle.