Vietnamissa aineksia tuottoisaan pörssivuoteen 2023

— 13.12.2022

Alla on yksi kappale vuoden viimeisestä sijoittajakirjeestä. Olemme tiivistäneet tähän, mitä Vietnamin pörssissä tapahtui tänä syksynä, ja mitä uskomme siitä seuraavan.

“Vietnamin tämän vuoden heikko pörssituotto on poikkeuksellinen. Syksyllä hyvin lyhyessä ajassa Vietnamin dongin arvo laski, korot nousivat, velkakirjamarkkina jäätyi ja pörssissä koettiin osakkeiden pakkomyynnit. Vastaavaa pörssilaskua ei tapahtunut muissa Asean-alueen pörsseissä, ja siksi on odotettavissa, että Vietnamin pörssi suuntaa takaisin ylöspäin, kun häiriötilanne korjaantuu. Luottamus markkinoilla on jo kohentunut, ja voimme odottaa, että pörssi-indeksi seuraavien 12 kuukauden aikana lähtee seuraamaan Vietnamin talouden ja pörssiyhtiöiden tulosten kehitystä.”

PYN Eliten vuoden neljännestä sijoittajakirjeestä käy myös ilmi, että ulkomaiset sijoittajat ovat käyttäneet Vietnamin finanssimarkkinoille syntynyttä häiriötilannetta hyväkseen. Heidän netto-ostonsa Vietnamin pörssissä kipusivat marraskuussa ennätyslukemiin.

Pääset lukemaan koko sijoittajakirjeen tästä.

 

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaali, eikä sitä tule tulkita suositukseksi merkitä tai lunastaa PYN Elite Erikoissijoitusrahaston osuuksia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoesitteeseen, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.

Sijoittajakirje 4/2022.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.