Olemme edelleen innoissamme Vietnamin tuottonäkymistä

— 14.12.2021

Vuoden viimeisen Sijoittajakirjeemme keskeiset viestit ovat tässä:

  • PYN Elite on tuottanut hyvin, mutta pörssin isojen yhtiöiden kurssinousut ovat vielä edessä.
  • Vuosille 2022–2024 on luvassa vahvaa tuloskasvua.
  • Nostimme VN-indeksin tavoitetasoamme, uusi tavoite on 2 500 pistettä.

Pian kaksi vuotta kestänyt koronaepidemia on koetellut itse kunkin perheen arkea ja aiheuttanut uusia haasteita työpaikoille ja yritysten toimintaan.

Sijoittajille ajasta on kuitenkin muodostunut odotuksiakin parempi tuottojakso, kun keskuspankit ja maiden hallitukset ovat ylläpitäneet finanssimarkkinoiden likviditeetin hyvänä, ja ohjauskorot on pidetty ennätyksellisen pitkään historiallisen matalina. PYN Elite on tuottanut +76 prosenttia tämän kahden vuoden aikana. Tuotot ovat syntyneet salkun kannalta epäyhtenäisesti, ja olemme myös kotiuttaneet useissa sijoituksissa voittojamme sekä kohdistaneet varojamme uudelleen.

Lisää näkemyksistämme, uudesta indeksitavoitteesta ja PYN Eliten salkusta oheisesta Sijoittajakirjeestä.

 

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Kirjoituksessa esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.

Sijoittajakirje 4.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.