PYN Elite nousi kesäkuussa 1,8 %

PYN Elite nousi kesäkuussa 1,8 % lyöden VN-indeksin, joka laski -1,3 %. Salkkumme ilmailuosakkeet olivat vedossa: ACV nousi +18 % ja HVN +19 %. Vietnamin kansalliskokous päätti jatkaa alv:n alennusta (10 % -> 8 %) 2024 loppuun saakka sekä julkisen sektorin palkkauudistusta. Lisäksi kokous aikaisti lakiuudistusta, joka vauhdittaa kiinteistösektorin elpymistä.
Venäjän presidentti Putin vieraili Vietnamissa neuvottelemassa yhteistyön jatkosta energiantuotannossa ja maataloudessa. Vain muutamaa päivää myöhemmin Vietnamiin saapui USA:n erikoislähettiläs korostamaan maiden välisen yhteistyösopimuksen merkitystä.
Dong on heikentynyt suhteessa dollariin 4,7 % vuoden alusta. Vietnamin keskuspankin ensisijainen tavoite on nyt pitää huolta valuuttakurssin vakaudesta.

Makro: Toisella vuosineljänneksellä Vietnamin bkt kasvoi voimakkaasti, +6,9 % v/v, mikä nosti ensimmäisen vuosipuoliskon kasvun +6,4 %:iin. Teollisuus- ja rakennussektori oli nousijoiden kärjessä: +8,3 % v/v. Palvelusektori tuli näiden perässä nousten +7,1 % v/v. Ostopäällikköindeksi (PMI) loikkasi 54,7 pisteeseen kun se vielä toukokuussa oli 50,3. Uusien tilausten määrä kasvoi eniten sitten maaliskuun 2011. Vienti Q2:lla kasvoi +12,5 % v/v ja tuonti +19,8 % v/v. Vietnamin suurin vientimaa on Yhdysvallat.

PYN Eliten kuukauden osake: HVN

Vietnam Airlines (HVN) on Vietnamin kansallinen lentoyhtiö, josta valtio omistaa yli 86 %. Valtio suostui juuri suunnitelmaan, jossa HVN sai edullisin ehdoin kolmen vuoden jatkoajan valtion takaamalle 160 miljoonan dollarin lainalle. Tänä vuonna HVN uskoo tuloksensa kääntyvän voitolle ja liikevaihtonsa nousevan uuteen ennätykseen. HVN on Vietnamin suurin lentoyhtiö, ja maan sisämarkkinat ovat yksinomaan vietnamilaisille lentoyhtiöille. HVN:lla on sektorin arvoketjussa monia tytäryhtiöitä, joista se on valmis luopumaan hyvällä hinnalla vähentääkseen kertyneitä tappioitaan.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoasiakirjaan, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.