PYN Elite laski huhtikuussa 10,2 prosenttia

Vietnamissa käynnissä olevat toimet jvk-markkinoiden väärinkäytöksiä ja pörssin manipulointia vastaan johtivat lukuisiin pidätyksiin, ja VN-indeksi laski kuukaudessa 8,4 %. PYN Eliten NAV laski 10,2 %, erityisesti VHM:n, CTG:n, TPB:n ja MBB:n painamana. Lyhyellä aikavälillä ryhtiliike laskee kursseja, mutta uskomme, että pitkässä juoksussa seurauksena on sekä vakaampi markkina että terveempi yrityskulttuuri. Markkinoiden ylireagointi on synnyttänyt enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia: VN-indeksin P/E-luku vuoden 2022 tulosennusteilla on enää vain 12,7, kun Thaimaan, Filippiinien ja Indonesian keskiarvo on 17,6. Monet suuryhtiöiden osakkeet treidaavat nyt alle 10:n P/E:n vahvoista kasvumahdollisuuksistaan huolimatta.

Kuukauden makro: Vietnamin talouden kasvuvauhti on kiihtymässä: huhtikuussa vienti kasvoi 25 % v/v ylittäen tuonnin 15 % kasvun. Kauppataseen ylijäämä on kasvanut tänä vuonna 2,5 mrd:iin USD. Teollisuustuotanto kasvoi 9,4 % v/v ja vähittäismyynti 12,1 %, eli selkeästi enemmän kuin Q1:llä (6,4 % ja 4,4 %). Inflaatiovauhti pysyi maltillisena eli 2,64 prosentissa v/v.
Markkinoilla on ollut oletuksia luottohanojen kiristymisestä kiinteistökehityksessä, mutta salkkumme johtavien kiinteistöyhtiöiden mukaan pankit ovat edelleen valmiita rahoittamaan sekä uusia projekteja että asunnonostajia. Yhtiöt ovat lanseeraneet viime kuukausina useita uusia alueita ja myyneet parissa päivässä kaikki tarjolla olleet tuhannet asunnot.

Kuukauden osake: Vietnamin suurin kauppakeskusten omistaja VRE aukaisi onnistuneesti Hanoissa uuden 68 000:n neliömetrin Vincom Mega Mallin huhtikuun lopussa. Kesäkuussa yhtiö avaa kaksi vastaavaa ostoskeskusta eteläiseen Vietnamiin. Kolmen ostoskeskuksen vuokrausaste on 95-98 prosentissa, mikä kertoo hyvää VRE:n kasvusta projektien oltua jäissä pandemian aikana. Ajoitus on oivallinen kulutuksen kasvaessa huikeaa vauhtia koronan jälkeisessä Vietnamissa. VRE:n ostoskeskusten kokonaispinta-alan arvioidaan kasvavan 80-130 % 2026 mennessä. Taustalla ovat VRE:n omistamat tonttimaat ja ostoskeskusten yhä vähäinen määrä Vietnamissa. VRE:n tuloskasvutavoite on 83 % 2022.

 

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoesitteeseen, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.