PYN Elite nousi 9,9 prosenttia toukokuussa

— 07.06.2021

PYN Elite nousi 9,9 % salkkumme pankkien (+30 % kk, +50 % YTD) ja VN Diamondin (+12 % kk, 42 % YTD) vauhdittamana. Pankkisektorin ansiosta VN-indeksi nousi kuukaudessa 7,2 %.

Viime vuonna me päätimme mennä vastavirtaan ja luopua hyvällä preemiolla osakkeistamme, joissa ulkomaalaiskiintiö oli täynnä. Tuotot allokoitiin VN Diamondiin, joka on noussut sijoituksemme jälkeen jo 51 %. Ilman tätä siirtoa tuottomme näissä osakkeissa olisi jäänyt yksinumeroiseksi, sillä pörssin ulkopuolella tehtävien ulkomaalaiskauppojen preemio on kutistunut olennaisesti, vaikka pörssissä kurssit ovatkin nousseet. VN Diamondin suosiosta kertoo, että osuuksien määrä on kasvanut 69 % YTD ja nettomerkinnät oli plussalla 180 miljoonaa USD.

Makro: Naapurimaihinsa verrattuna Vietnam pystyi jälleen saamaan uuden covid-19-aallon aisoihin ilman yhteiskunnan täydellistä sulkemista. Viennin kasvu jatkui vahvana lähes entisellään (+35,6 % v/v), ja ostopäällikköindeksi oli 53,7 pisteessä. Teollisuustuotannon kasvu heikkeni hieman (11,6 % v/v), koska covid-19 vaikutti väliaikaisesti joihinkin teollisuuspuistoihin. Vähittäiskauppa supistui 1,1 % v/v, ja inflaatio oli alkuvuoden aikana 1,3 %, eli selvästi alle hallituksen 4 % tavoitteen. Pörssivaihto pysyi korkealla tasolla ja päivävaihto ylitti miljardi dollaria lähes päivittäin.

Kuukauden osake: TPB:n osakkeen arvo on noussut 130 % siitä, kun osallistuimme pankin IPO:on. Merkittävästä realisoimattomasta tuotosta huolimatta odotuksemme sen kurssin kehittymisen suhteen tänä vuonna ovat yhä korkeat. Pankin oman pääoman tuotto on 24 % (toimiala 18 %) mutta sen arvostus on vain P/B 1,7x (2021E) (toimiala P/B 2,1x).

TPB:n verrokkipankin VIB:n arvostus on P/B 3x. TPB ja VIB ovat hyvin samanlaisia: yhtä laaja konttoriverkosto, molemmilla vahvaa kasvua antolainauksessa ja digitaalisesti Vietnamin edistyneimpiä. Arvostukset olivat pitkään samalla tasolla, kunnes sijoittajat puolisen vuotta sitten innostuivat VIB:n bonusosakkeista, siirrosta pörssin päälistalle ja pääsystä ETF:iin. Nyt näyttää, että sijoittajat ovat kiinnittäneet huomiota myös TPB:n houkuttelevaan arvostukseen, sillä sen osakekurssi on antanut viitteitä vahvasta noususta viime aikoina.

PYN Elite -rahastokatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.