PYN Elite nousi 2,1 prosenttia syyskuussa

VN-indeksi nousi 0,8 %, PYN Elite 2,1 % TPB:n vauhdittamana (+22 %). Huomio kiinnittyi nopeaan rokotustahtiin: HCMC:ssä 70 % on saanut täyden rokotussarjan, kun kuukausi sitten luku oli alle kymmenen prosentin. Koko maan rokotekattavuus on noussut odotuksia nopeammin yli 14:n prosentin. Päivittäisten tautitapausten määrä on laskenut huipusta puoleen. Isot kaupungit ovat poistaneet rajoituksia ja tehtaat käynnistäneet tuotantoaan. Pörssikursseissa oli vain vähän liikettä sijoittajien punnittua yhteiskunnan aukeamisen etuja suhteessa 3. kvartaalin heikkoihin tuloksiin. Uusia sijoitustilejä avattiin innokkaasti (+263 % v/v) ja pörssin päivävaihto pysyi 1,2 mrd:ssa dollarissa.

Makro: Rajoitusten seurauksena syyskuussa kirjattiin huonoja makrolukuja. Bkt romahti Q3 :n aikana 6,17 % (9M2021 +1,4%). Vähittäiskauppa laski 28,4 % v/v, teollisuustuotanto oli 5,5 % v/v, vienti 0,6 % v/v toimitushäiriöiden takia. Ostopäällikköindeksi pysyi 40,2 pisteessä. Hallitus pohtii nyt toimia, joilla kiihdyttää elpymistä tavoitteena yhä kolmen prosentin bkt:n kasvu koko vuodelle. Vietnamin keskuspankki helpotti samalla pankkien luotonantoa. Kokonaisuudessaan Vietnamin talous on kestänyt varsin hyvin Covid-19:n kurimuksessa, ja Dong on yksi vahvimmista kehittyvien talouksien valuutoista suhteessa dollariin.

PYN Eliten kuukauden osake: TPB oli vahvassa vedossa: nousua kuukaudessa +22 %, vuoden alusta +55 %. Pankki sai toteutettua 10 prosentin suunnatun annin. Uuden pääoman ansiosta TPB:n vakavaraisuussuhde on toimialan huippua, mikä auttaa luotonannon kasvattamisessa lähivuosina. Annin jälkeen pankin nykyiset pääomistajat sitoutuivat ostamaan 28,4 milj. osaketta (2,4 % osakepääomasta) säilyttääkseen omistusosuutensa, mikä viestii sijoittajille vahvasta luottamuksesta yhtiöön. TPB:llä vapautuu annin jälkeen 30 milj. osaketta ulkomaalaiskiintiöstä, ja  uskomme niiden käyvän nopeasti kaupaksi, sillä osake on treidannut nykyisellään 7 % ulkomaalaispreemiolla.

 

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Kirjoituksessa esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.