PYN Elite nousi 1,4 % maaliskuussa

— 08.04.2021

Maaliskuussa PYN Eliten osuuden arvo nousi 1,4 prosenttia, ja salkkumme osakkeista vahvassa vedossa olivat CTG, VCI ja HDB. VN-indeksi nousi 2 prosenttia VIC:n ja pankkiosakkeiden johdolla. Indeksin nousua tukivat paikallisten sijoittajien siirrot laskeneiden korkojen pankkitalletuksista osakkeisiin. Pörssin päivävaihto nousi Q1:n osalta 810 milj. USD, mikä on neljä kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Tammi-helmikuussa uusia osaketilejä avattiin 143 000, viisinkertaisesti vuoden takaiseen verrattuna. Uskomme, että päivävaihdon kasvu jatkuu, kun pörssin kaupankäyntijärjestelmän ongelmat saadaan korjattua.

Maaliskuun makro: Bloombergin ennusteiden mukaan Vietnamin bkt:n arvioidaan kasvavan 7,5 % vuonna 2021. Luku on Aasiassa toiseksi korkein Kiinan jälkeen. Verrattuna vuoteen 2019 Vietnamin talous olisi 2021 jo 11 prosenttia suurempi. Kasvuvahti jättää selvästi jälkeensä niin Yhdysvallat, euroalueen ja muut Aasian tärkeimmät taloudet. Vietnam on pystynyt kasvamaan vähäisellä velkarahalla ja elvytyksellä.

Luottoluokituslaitokset Moody’s ja Fitch nostivat juuri Vietnamin valtion myönteiset näkymät luokkaan. Covid-19:n kolmannen aallon vaikutukset jäivät vähäisiksi ja Vietnamin bkt kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä 4,5 % ja vähittäiskauppa 5,1 %. Ostopäällikköindeksi hypähti 53,6 pisteeseen. Useimmat pankit ohjeistavat vuodelle 2021 25 35 % tuloskasvua.

PYN Eliten kuukauden osake: MBB. Antolainauksen perusteella MBB on Vietnamin viidenneksi suurin pankki. Sillä on vahva asema lainauksessa, kulutusluotoissa, vakuutuksissa ja osakevälityksessä. Laadukkaana ja konservatiivisena tunnetun MBB:n kasvunäkymät ovat vahvat sekä korko- että palkkioperusteisissa bisneksissä. Pankin korkokate, kulu/tuotto -suhde ja oman pääoman tuotto ovat parempia kuin verrokeilla, ja MBB on muita ennakoivampi kirjatessaan luottotappioita ja niihin liittyviä varauksia.

Viime vuonna MBB kirjasi varauksia yli tarpeen, minkä takia uskomme varausten olevan 2021 vähäisempiä ja tuloskasvun siten yli alan keskiarvon. MBB yllätti juuri markkinat tekemällä Q1:llä ennätystuloksen kaksinkertaistamalla tuloksensa viime vuoteen verrattuna. MBB:n arvostus on 1,5x 2021E P/B eli alle kilpailijoiden, huolimatta paremmasta oman pääoman tuotosta ja vahvemmasta tuloskasvusta.

PYN Eliten päivitetty salkku ja lisää tietoa tästä linkistä.

PYN Elite kuukausikatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.