PYN Elite laski tammikuussa 5,4 prosenttia

— 04.02.2021

Vietnamin pörssissä riitti tammikuussa turbulenssia ja kuukausi päättyi -4,28 prosentin laskuun. Sitä edelsi pitkä nousuputki, jossa VN-indeksi käväisi lähes 1200 pisteessä. Sen jälkeinen voittojen kotiutus sai paniikinomaisia sävyjä sijoittajien vakuusvaateiden johdettua pakkomyynteihin ja viranomaisten kerrottua uusista covid-19-tapauksista pohjoisessa Vietnamissa.
PYN Elite laski tammikuussa 5,39 prosenttia, kun erityisesti VEA:n, CTG:n ja POW:n osakekurssit ottivat takapakkia. Salkussamme NLG, VHM ja VN Diamond pitivät parhaiten pintansa.

PYN Eliten kuukauden osake – VHM

Vinhomes on Vietnamin suurin asuntorakentaja, kun otetaan huomioon yhtiöiden käytettävissä olevat maaomistukset, markkinaosuudet ja tulokset. Vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä yhtiön liikevaihto kasvoi 54 prosenttia ja tulos 79 prosenttia verrattuna edelliseeen vuoteen (PYN Eliten keskeisten yhtiöiden tulokset olivat neljänneksellä vahvassa, keskimäärin 33 prosentin kasvussa verrattuna vuoden takaiseen). Koko vuonna VHM:n tulos kasvoi 28 prosenttia vuoden takaiseen ollen 28 biljoonaa Vietnamin dongia (PYN Eliten keskeisten yhtiöiden tuloskasvu oli vaikeasta vuodesta huolimatta keskimäärin 6,4 prosenttia).
VHM:n tulos syntyi poikkeuksellisen hankalissa olosuhteissa, kun yhtiön piti tulla toimeen koronakriisin ja haasteellisten lupamenettelyjen kanssa. VHM:n osakkeen arvostuskertoimet ovat nyt alle osakkeen aikaisemmin saamien arvostusten ja edulliset myös verrattuna muihin vietnamilaisiin tai lähialueiden verrokkeihin, vaikka sillä on parempi kannattavuus ja pääoman tuotto. Uskomme, että rakennuslupien läpiviennit helpottuvat 2021-2022 mahdollistaen vahvat kasvuluvut yhtiön tarmokkaan myyntitoiminnon, hyvien jälleenmyyntisuhteiden sekä houkuttelevien asuntolainatarjousten vauhdittamana.

Tammikuun makro: Vietnamin kommunistisen puolueen puoluekokouksessa linjattiin maan talouskehitykselle tavoitteet seuraavalle viidelle vuodella. Bkt:n kasvutavoitteeksi vuosille 2021-2025 puolue asetti 6,5–7 prosenttia vuodessa eli lähes saman kuin 2016-2020 -periodille. Julkisten investointien suunnitellaan kasvavan 37,5 prosenttia edellisestä viisivuotissuunnitelmasta vastaten lähes sataa miljardia euroa.
Tammikuussa teollisuustuotanto kasvoi 22,2 prosenttia ja vienti 50,5 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen. Vietnamin kauppataseen ylijäämä oli 1,3 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Tänä vuonna Vietnamin uusivuosi asettuu helmikuulle toisin kuin vuosi sitten, joten on syytä odottaa kahden kuukauden lukuja, ennen kuin voi arvioida tarkemmin koko alkuvuoden kasvua. Uudenvuoden takia Vietnamin pörssi on suljettuna 10.-16.2.2021

PYN Elite -rahastokatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.